Möbelvaruhus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder möbelvaruhus, varianter, uttal och böjningar av möbelvaruhus

Möbelvaruhus synonym, annat ord för möbelvaruhus, vad betyder möbelvaruhus, förklaring, uttal och böjningar av möbelvaruhus.

Vad betyder och hur uttalas möbelvaruhus

Möbelvaruhus uttalas möbel|varu|hus och är ett substantiv.

Ordformer av möbelvaruhus

Singular

möbelvaruhus
obestämd grundform
möbelvaruhus
obestämd genitiv
möbelvaruhuset
bestämd grundform
möbelvaruhusets
bestämd genitiv

Plural

möbelvaruhus
obestämd grundform
möbelvaruhus
obestämd genitiv
möbelvaruhusen
bestämd grundform
möbelvaruhusens
bestämd genitiv

Möbelvaruhus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Möbelvaruhus på Engelska

  • furniture store

Hur används ordet möbelvaruhus

  1. Ikea Kungens kurva är Ikeas andra uppförda svenska möbelvaruhus efter varuhuset i Älmhult. Det öppnade 1965 vid Kungens kurva i Huddinge kommun och är, efter en om- och tillbyggnad 2000–2002, till ytan (2014) världens största Ikeavaruhus. Exteriören på den runda ursprungliga delen, som utseendemässigt inspirerades av Guggenheimmuseet i New York, är inte k-märkt, men representerar enligt Stockholms läns museum ett "högt kulturhistoriskt värde". (källa)
  2. Det första företaget som etablerade sig här var Ikea Kungens kurva, som invigde sitt möbelvaruhus den 18 juni 1965 vid Ekgårdsvägen. Anläggningen fick bra skyltläge till motorvägen och var det andra möbelvaruhuset som Ikea lät bygga i Sverige efter stamhuset i Älmhult. Vid Ekgårdsvägen, mittemot Ikeahuset, öppnade 1968 Esso Motorhotell (numera Scandic Kungens Kurva) och samma år invigdes Skärholmens centrum. Fram till början av 1970-talet fanns i Kungens kurva bara Ikea, Esso-hotellet och ett (numera rivet) storlager för Metro samt det kulturhistoriskt intressanta torpet Månskär känt sedan tidigt 1700-tal. Genom området sträckte sig även Huvudvattenledning Norsborg-Stockholm som ej fick överbyggas. (källa)
  3. Intresset för lösviktsgodis ökar globalt sett och Sverige exporterar även lösgodis. År 2014 sålde möbelvaruhuset Ikea svenskt lösgodis i ett 20-tal europeiska länder och planerade att sälja det även i Nordamerika och Asien samma år. (källa)
  4. I maj 1967 öppnade möbelvaruhuset Mobilia av Bra bohagsgruppen. Under hösten 1968 byggdes lokalerna om och nyöppnade den 21 november 1968 som Mobilia Center med tolv avdelningar i den södra huskroppen, inklusive Reveny livsmedelsmarknad som då sades vara Europas största livsmedelshall. (källa)
  5. I september 2020 utkom romanen Mamma i soffa, en humoristiskt absurdistisk men också hotfull och existentiellt uppfodrande berättelse om några vuxna barn som tvingas hantera en märklig situation i ett möbelvaruhus, där deras mamma satt sig i en soffa som hon vägrar lämna. G-P:s Gordana Spasic beskrev texten som "Virdborgs mest fulländade verk hittills" och Expressens Martina Montelius att den "äger en torr och saklig smärta som gör den till en alldeles särskild sorts poesi. Faktiskt: en hyperkontrollerad, litterärt högoktanig gråt". (källa)
  6. Under 1960- och 70-talens värsta rivningsraseri blev Hansson känd som en förkämpe för bevarandet av värdefulla äldre byggnader. Merparten av hans planeringsuppdrag gällde också sanerings och restaureringsarbeten varav de mest kända var de medeltida gråstenskyrkorna i Esbo, Ingå och Kyrkslätt samt Universitetsbiblioteket i Helsingfors (ursprungligen av Carl Ludvig Engel) vilka han genomförde med erkänt stor pietet. Han planerade också nybyggen, bland annat ett stort antal bibliotek, Mariehamn, Urajärvi, Ekenäs, Kyrkslätt, med flera. Några kontors- och industribyggnader rymdes även under hans långa arbetsliv, som kuriosa kan nämnas IKEAs möbelvaruhus i Esbo 1988 (Tillsammans med Fred Wegelius). (källa)
  7. Gustaf V:s dikeskörning i Segeltorp gav upphov till namnet Kungens kurva, idag ett stort handels- och industriområde i Huddinge kommun, Stockholms län. Kungens kurva är även namnet på trafikplatsen som ursprungligen hette Skärholmsmotet samt på Ikeas första möbelvaruhus utanför Älmhult och Essos motorhotell som öppnade här 1966 respektive 1968. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.