Möbler Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder möbler, varianter, uttal och böjningar av möbler

Möbler synonym, annat ord för möbler, vad betyder möbler, förklaring, uttal och böjningar av möbler.

Synonymer till möbler

Hur används ordet möbler

  1. Flygande fåglar riskerar att skada sig om de får vara lösa inomhus, till exempel genom att flyga in i fönster och takfläktar eller landa på spisplattor. Fåglar lösa inomhus kan vara ett problem även om de är vingklippta och inte kan flyga då möbler, sladdar och annat kan vara farligt att äta eller tugga på. De flesta fåglar som hålls som husdjur är inte helt tama och har därför kvar sina naturliga instinkter vilket kan göra deras beteende svårt att förutsäga och kontrollera. Fåglar som hålls som husdjur är ofta tillräckligt små för att en fågelbur ska vara en bra lösning på dessa problem. (källa)
  2. Med sadelgjord i möbeltapetsering menas de grova band av flätat linne, hampa eller jute som används som botten i stoppade möbler och som historiskt användes som sadelgjord bland annat till kavallerisadlar på 1600-1800-talet. (källa)
  3. Sinkning är en metod att sammanfoga trästycken i lådor för till exempel olika möbler. Sinkning kan utföras manuellt med handsåg, ritsmått och stämjärn, maskinellt med en sinkmaskin eller med en handöverfräs. Det finns många olika slag av sinkning, såsom öppen, halv- och helförtäckt, sockerlåd- och laxstjärtsinkning. (källa)
  4. Grovavfall, alternativt grovsopor, är hushållsavfall som är för stort för att rymmas bland hushållssoporna. Hit hör exempelvis trasiga möbler, verktyg utan sladdställ eller batteri och metallskrot såsom stekpannor. Grovsopor ska lämnas i soprum eller transporteras till närmaste återvinningscentral. Det är inte tillåtet att lämna grovsopor vid de lokala återvinningsstationernas behållare för bland annat papper, glas och plast. (källa)
  5. I övriga förmåner ingick kost och logi med tjänstebostad i hovfröknarnas våning i slottets sydöstra flygel, vilket var två rum och en pigkammare möblerade med möbler ur Husgerådskammaren. Hon fick tjänsterna från en egen eller delad kammarmamsell och hovfrökenlakej, och tillgång till hovekipage och lakej både privat och i tjänsten. Detta var en mycket ovanlig förmån för en ogift kvinna ur adeln, som normalt sett inte fick vare sig resa omkring ensam i vagn eller ha en egen bostad med privatliv. En hovfröken hade ingen reglerad arbetstid och var formellt sett aldrig lediga. I praktiken var de dock lediga eftersom de tjänstgjorde i par, gjorde upp schemat mellan sig och informellt tilläts vara frånvarande när den kungliga kvinnan någon gång under sommaren själv tog ledigt. (källa)
  6. Husbåtarna i Srinagar är vanligen stationära och förtöjda vid Dalsjön och Nageensjön. En del av husbåtarna där byggdes tidigt under 1900-talet och hyrs fortfarande ut till turister. Båtarna är gjorda av trä och är av olika storlekar, vissa har upp till tre sovrum med vardagsrum och kök. Många turister lockas till Srinagar av charmen av att vara på en husbåt i stället för lyxhotell. De tusentals båtarna är fantasifullt dekorerade och har romantiska eller bisarra namn. Liksom hotell varierar standarden på husbåtarna och har graderats av turismdepartementet. En lyxhusbåt är liksom ett lyxhotell utrustat med fina möbler och mattor och moderna badrum medan den lägsta D-kategorin är spartanskt möblerad. (källa)
  7. Listprofil är konturen av tvärsnittet av en list. Ordet används även som beteckning inom byggmaterialbranschen. Golv- och taklister, samt dörr- och fönsterfoder med frästa profiler kallas oftast för allmogelister. Lister användes före modernismens intåg ofta i arkitektoniska utsmyckningar och ornament, exempelvis kornischer, gesimser, samt kapitäl och baser till kolonner. Även möbler utsmyckades med lister. Lister kan även omsluta tyg eller papper i nedre änden av vepor vilket ger den tyngd och gör dem slätare. Exempelvis kan lister användas för affischer och gardiner. (källa)
  8. Att använda ett existerande föremål på ett nytt sätt kan vara en innovation. Att tillverka en existerande produkt i ett annat material än tidigare kan räknas som en innovation. För att kunna patentera en idé, krävs att idén är nyskapande. Ikeas sätt att förpacka monteringsfärdiga möbler i platta paket är ett exempel på en framgångsrik innovation. (källa)
  9. Inredning är en form av interiörkonst, där en inredningsarkitekt eller annan person som agerar interiördesigner använder sig av diverse möbler, färg, prylar och andra föremål för att dekorera och möblera ett bostadsrum eller annat interiör (av franska intérieur). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.