Maginnehåll Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder maginnehåll, varianter, uttal och böjningar av maginnehåll

Maginnehåll synonym, annat ord för maginnehåll, vad betyder maginnehåll, förklaring, uttal och böjningar av maginnehåll.

Vad betyder och hur uttalas maginnehåll

Maginnehåll uttalas mag|inne|håll och är ett substantiv.

Ordformer av maginnehåll

Singular

maginnehåll
obestämd grundform
maginnehålls
obestämd genitiv
maginnehållet
bestämd grundform
maginnehållets
bestämd genitiv

Plural

maginnehåll
obestämd grundform
maginnehålls
obestämd genitiv
maginnehållen
bestämd grundform
maginnehållens
bestämd genitiv

Maginnehåll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet maginnehåll

  1. Håbranden livnär sig huvudsakligen av fiskar som lever i stim. Vid undersökningar av djurets maginnehåll hittades även delar av andra hajarter. Även kannibalism har dokumenterats. (wikipedia.org)
  2. Röret som används kallas endotrakealtub och är vanligen tillverkat av mjuk plast. De flesta endotrakealtuber är försedda med en uppblåsbar ballong (kuff) i den ände som förs ned i luftstrupen. Ballongen tätar mot strupens väggar och fyller därmed två syften. Dels förhindrar det att främmande material (maginnehåll, saliv mm) rinner ner i luftvägarna och dels möjliggör det övertrycksventilation. (wikipedia.org)
  3. I Sverige har på senare tid laman börjat användas som "fåraherde". Laman tar kommandot i fårflocken, accepteras som dess ledare, och skyddar sedan flocken mot bland annat varg. Förmågan att spotta sitt maginnehåll mot vargen kommer då väl till pass. Det råder delade meningar om hur effektiva lamor är i detta avseende. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.