Majonnäs synonym, annat ord för majonnäs, vad betyder majonnäs, förklaring, uttal och böjningar av majonnäs.

Vad betyder och hur uttalas majonnäs

Majonnäs uttalas majonn|äs [-ä´s] och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av majonnäs

Singular

majonnäs
obestämd grundform
majonnäs
obestämd genitiv
majonnäsen
bestämd grundform
majonnäsens
bestämd genitiv

Plural

majonnäser
obestämd grundform
majonnäsers
obestämd genitiv
majonnäserna
bestämd grundform
majonnäsernas
bestämd genitiv

Majonnäs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Majonnäs översättning

Engelska

mayonnaise

Hur används ordet majonnäs

  1. Varianter kan innehålla bland annat rödlök, kaviar, sardiner, böckling, majonnäs eller matjessill. Vanliga tillbehör till gubbröra kan vara knäckebröd, rostat bröd (traditionellt kavring), bakad potatis, snaps och öl. (wikipedia.org)
  2. de serverade hummus med bland annat ägg och grönsaker, och hummus användes även på bröd som alternativ till smör eller majonnäs. Östeuropeiska invandrare till Israel valde emellanåt att äta hummusen som en varm sås till maten, något som inte varit en arabisk sedvänja. (wikipedia.org)
  3. Majonnäs – som emulgeringsmedel (wikipedia.org)
  4. Det är speciellt i Frankrike oljan är populär. Även om det bara är olja från den första kallpressningen som anses vara förstklassig kan man även använda raffinerad olja från den andra pressningen i andra livsmedel. Jordnötsoljan används exempelvis i majonnäs, margarin, godis och som stek- och frityrolja. (wikipedia.org)
  5. Coleslaw, även cole slaw, eller kålsallad, är en sallad som består av kål, oftast finstrimlad rå vitkål som blandats med majonnäs eller en dressing. Namnet kommer ursprungligen av nederländskans koolsla, en förkortning av koolsalade, som betyder "kålsallad". (wikipedia.org)
  6. Majonnäs är en kall sås och emulsion mellan äggula och matolja. Den smaksätts vanligtvis med senap och en syra i form av vinäger eller citron. Majonnäs har en rad olika användningsområden inom matlagning och utgör ofta basen i många andra anrättningar, ofta såser som till exempel remouladsås, aioli (provensalsk) och tartarsås. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Majonnäs Synonymer Betyder Uttal