Manufakturaffär Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder manufakturaffär, varianter, uttal och böjningar av manufakturaffär

Manufakturaffär synonym, annat ord för manufakturaffär, vad betyder manufakturaffär, förklaring, uttal och böjningar av manufakturaffär.

Vad betyder och hur uttalas manufakturaffär

Manufakturaffär uttalas manu|fakt|ur|af|fär och är ett substantiv.

Ordformer av manufakturaffär

Singular

manufakturaffär
obestämd grundform
manufakturaffärs
obestämd genitiv
manufakturaffären
bestämd grundform
manufakturaffärens
bestämd genitiv

Plural

manufakturaffärer
obestämd grundform
manufakturaffärers
obestämd genitiv
manufakturaffärerna
bestämd grundform
manufakturaffärernas
bestämd genitiv

Manufakturaffär är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet manufakturaffär

  1. Fil stud Kalle Brodin släpps ut ur Långholmen där han suttit i sex månader för en revolutionär artikel i sin tidning Röd Front. "Sverige in i Sovjetunionen". Hans vistelse där har varit idyllisk. Han skall möts av sina revolutionära kamrater som hälsar honom som martyr i klasskampen men säger att han måste hem till mamma, som har manufakturaffär och fästmön Bojan, som är städerska på Grand Hotell Narva. Mamman tycker att det är en sakramentskade olycka att han fick sin ryska snuva när vi kunde haft det så lugnt om han bara velat intressera sig för affärer. (källa)
  2. Börje och Greta Rungegård öppnade den 3 april 1944, 24 år en 30 kvm stor manufakturaffär på Storgatan 62 i Tingsryd. Några år senare växte butiken och man breddade sortimentet med herr-, dam- och barnkläder och man hade även en egen syateljé. (källa)
  3. Söderström innehade 1853–1896 en bokhandel i Borgå (Öhmanska bokhandeln, Constantin Öhman) och drev förlagsrörelse där. Han grundade 1860 ett eget tryckeri i staden, som 1888 övertogs av sonen Werner Söderström och 1861 tidningen Borgåbladet, som han ägde fram till 1897. Han grundade i början av 1860-talet en kolonial- och manufakturaffär och drev även en tid rederi- och exportrörelse. Han var en framträdande gestalt på orten, ivrigt verksam bland annat inom det kommunala livet, och en stordonator som ömmade särskilt för de fattiga. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.