Medaljör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder medaljör, varianter, uttal och böjningar av medaljör

Medaljör synonym, annat ord för medaljör, vad betyder medaljör, förklaring, uttal och böjningar av medaljör.

Vad betyder och hur uttalas medaljör

Medaljör uttalas med|alj|ör [-ö´r] och är ett substantiv -en -er.

Medaljör betyder:

Ordformer av medaljör

Singular

medaljör
obestämd grundform
medaljörs
obestämd genitiv
medaljören
bestämd grundform
medaljörens
bestämd genitiv

Plural

medaljörer
obestämd grundform
medaljörers
obestämd genitiv
medaljörerna
bestämd grundform
medaljörernas
bestämd genitiv

Medaljör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet medaljör

  1. 14 mars – Charles Greene, 76, amerikansk kortdistanslöpare och olympisk medaljör. (källa)
  2. Audrey Patterson, USA, blir den första färgade kvinnliga OS-medaljören, brons på 200 m. (källa)
  3. Flores och Blanzeflor är en bronsskulptur av OS-medaljören Stig Blomberg, bestående av en flicka och en pojke, bägge sittande nakna på små hästar. Pojken håller hårt i sin hästs man med ena handen. Skulpturens original återfinns centralt på Eriksdalsskolans skolgård och tillverkades år 1942–1943, och en kopia i gips, allmänt benämnd "Hästarna", finns innanför Norra Reals huvudentré. Skulpturen smyckas ofta av eleverna och bildar ett nav för all trafik på skolan. Här blickar de båda barnen intensivt mot huvudutgången från skolan, längtande efter villkorslös frihet och en plats där deras kärlek är obehindrad. (källa)
  4. Inom sporten kan man benämna en upphöjning för medaljörerna (vinnaren, tvåan och trean) för ett podium. (källa)
  5. Den instiftades av kung Oscar I den 26 juni 1850, tillsammans med Svärdstecknet, att tilldelas manskap inom krigsmakten efter minst 16 års oförvitlig tjänst och Såsom uppmuntran för manskapet vid Dess Armée och Flotta för ådagalagda förtjänster. Åren 1972–1974 tilldelades den även plutonsbefäl. Åtsidan bär inskriptionen "Konung och Fädernesland" och frånsidan "För Krigsmanna Förtjenster". Medaljen är av silver och bärs på bröstet i Svärdsordens gula band med blå kanter. De 550 till utnämningsdatum äldsta medaljörerna erhöll en årlig pension om 15 kronor från den så kallade invalidhusfonden. Svärdsmedaljen i guld har endast delats ut en gång. Oscar II delade ut en unik svärdsmedalj präglad i guld till kejsare Vilhelm vid ett statsbesök 1875. (källa)
  6. I Los Angeles-spelen fick Teräsvirta samma poäng som Heikki Savolainen, men det finska laget beslutat att ge silvermedaljen till Savolainen. Teräsvirta är den yngste av de finska medaljörerna i sommaren-OS. Dessutom gjorde han karriär i simhopp med framgångar i de finska mästerskapen. (källa)
  7. Gummiboll eller studsboll är en leksak av helgjutet gummi, normalt med en diameter av några centimeter. Gummits elasticitet ger bollen mycket goda studsegenskaper, vilket förstärks av det massiva gummits tyngd. Enligt WBBO (World Bouncy Ball Organization) innehar en kanadensare vid namn Jerry Bizzle världsrekordet i studsboll efter världsmästerskapet i Durban, Sydafrika. Tävlingen var den största genom tiderna av sitt slag, då det under fyra tävlingsdagar medverkade över 40 000 studsbollare från 76 olika länder. Övriga medaljörer vid mästerskapet var Kimmie Granath, Norge (silver) och Zackarias Blad, Sverige (brons). (källa)
  8. På Wikipedia finns en lista över OS-medaljörer i handboll. I den listan finns många danska kända damspelare. De flesta finns i tabellen nedan. (källa)
  9. VM 1989 inleddes med 30 km klassiskt och guldstrid för Majbäcks vidkommande. Till slut fick han ge slaget förlorat mot sovjeten Smirnov och norske Ulvang men vann sitt andra raka VM-brons på distansen. Halva distansen i klassisk stil gick sämre för Majbäck där han med sin trettondeplas fick se sig besegrad av tre landsmän. En nyhet till detta mästerskap var att stafetten hädanefter avgjordes i två klassiska och två fristilssträckor. Detta öppnade för att Majbäck kunde ta en plats i laget. Sverige ställde upp med fyra individuella medaljörer. Majbäck löpte förstasträckan som han vann knappt före Italiens Marco Albarello och växlade över till Svan. Fristilssträckorna löptes av Håland och Mogren, som kunde föra laget till guld. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.