Minnesanteckning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder minnesanteckning, varianter, uttal och böjningar av minnesanteckning

Minnesanteckning synonym, annat ord för minnesanteckning, vad betyder minnesanteckning, förklaring, uttal och böjningar av minnesanteckning.

Vad betyder och hur uttalas minnesanteckning

Minnesanteckning uttalas minn|es|an|teckn|ing och är ett substantiv.

Ordformer av minnesanteckning

Singular

minnesanteckning
obestämd grundform
minnesantecknings
obestämd genitiv
minnesanteckningen
bestämd grundform
minnesanteckningens
bestämd genitiv

Plural

minnesanteckningar
obestämd grundform
minnesanteckningars
obestämd genitiv
minnesanteckningarna
bestämd grundform
minnesanteckningarnas
bestämd genitiv

Minnesanteckning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet minnesanteckning

  1. Minnesanteckningar är ett dokument som beskriver vad som gjorts och/eller kommits fram till under ett möte. (källa)
  2. 1483 inleds bygget av nuvarande stenkyrka. Detta enligt upptecknade traditioner i kyrkoarkivet i Indal av kyrkoherde Johannes Clemens Thelaus på 1600-talet. Detta på initiativ av den till börden finske dominikanermunken pater Josephus, som var byggnadskunnig. Han initierade byggandet av ett flertal kyrkor i de omkringliggande bygderna. Han tillskrivs förutom gamla kyrkan i Liden kyrkorna i Indal (nu riven), Skön (nu riven), Ljustorp, Ragunda (Fors sockenkyrka), Indal gamla kyrka (nu riven) och renovering av Selånger gamla kyrka (i dag kyrkoruin) från 1200-talet. Josephus drunknade enligt minnesanteckningarna då han olyckligen föll vid en överfärd av Indalsälven, samma år som kyrkan i Liden stod färdig. Han ligger begravd vid södra fasaden av Indals kyrka. Josephus skall enligt anteckningar i kyrkoarkivet varit "en lärd, skarpsinnig och förståndig man". (källa)
  3. Traditionen berättar att några ynglingar 1897 samlades "på slottstrappan" för att bilda en idrottsförening, som antog namnet Tohr, snart ändrat till Thor. Enligt minnesanteckningarna i "sekreterarens bok" från det första sammanträdet, den 1 augusti 1897, valdes då en styrelse på tre personer: Efraim Pettersson (Ceder), ordförande, Sven Hällbom, skattmästare och David Hällbom, sekreterare. Ingen närvarolista fördes. Övriga stiftare är ej nämnda vid namn, men en av dem som förmodligen var närvarande vid mötet var Sixtus Janson, som bodde i södra slottstornet, som sedan var Thor-ordförande i 25 år och bl.a. även ordförande i Svenska Skidförbundet i 26 år. I den första matrikeln nämns ytterligare 12 pojkar, som varit medlemmar redan 1897. De första kvinnorna valdes in i föreningen redan 1912. (källa)
  4. Frågor internt och externt besvaras, meddelanden skickas, tas emot och vidarebefordras, inköp av olika förbrukningsmaterial handhas, brev, promemorior, utredningar, skrivelser, protokoll och minnesanteckningar skrivs, kopieras, registreras och distribueras, register förs, handlingar sorteras och arkiveras. (källa)
  5. En promemoria (memorandum) (en eller ett PM eller pm, med både n- och t-genus), latin "för minnet", eller memorandum (memo) är ett kortfattat dokument som utgör minnesanteckningar, numera i synnerhet en sammanfattad redogörelse för ett avgränsat ämne. Promemoria är ett samlingsnamn för förslag, instruktioner, referat, rapporter, utredningar, skrivelser, yttranden, med mera. En pm kan vara löst utformade direktiv utfärdade av en ledare i en organisation. (källa)
  6. I detta läge gav kungen i uppdrag åt folkpartiledaren Bertil Ohlin och högerledaren Jarl Hjalmarson att undersöka möjligheterna att bilda en borgerlig regering. En sådan regerings överlevnad berodde på Centerpartiets inställning och Centerpartiets partiledare Gunnar Hedlund meddelade att hans parti inte var berett att gå från en koalition till en annan eller att stödja någon regering. En eventuell borgerlig regering blev därför omöjlig. "Ingen kan väl vara gramse på oss" sade Gunnar Hedlund om de spräckta förhandlingarna vilket fick Tage Erlander att skriva i sina memoarer: Jag skrev i mina minnesanteckningar, att det var det roligaste som sagts i svensk politik under de sista tio åren. (källa)
  7. Av yngre tonsättarkolleger anklagades han för att bedriva ett "gunstlingssystem" vid utdelandet av stipendier, vilket missgynnade dem vars musikstil inte tilltalade Atterberg. Detta bidrog till "utfrysningen" under Atterbergs senare år. Sedan LO köpt Stockholmstidningen avskedades han 1957 som musikkritiker till förmån för Moses Pergament, en av Atterbergs främsta meningsmotståndare. Den åttonde volymen av Atterbergs "Minnesanteckningar" fick namnet På den överblivna kartan och den nionde volymen fick överskriften Det levande liket, vilket visar effekten av marginaliseringen. (källa)
  8. Statsminister Stefan Löfven (S) sade att rådet förde minnesanteckningar, att regeringen hade ett ansvar för att visa hur regeringens arbete hade gått till och att dokumentationen skulle ske på ett korrekt sätt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.