Musikintresserad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder musikintresserad, varianter, uttal och böjningar av musikintresserad

Musikintresserad synonym, annat ord för musikintresserad, vad betyder musikintresserad, förklaring, uttal och böjningar av musikintresserad.

Vad betyder och hur uttalas musikintresserad

Musikintresserad uttalas mus|ik|intr|ess|er|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av musikintresserad

Böjning (i positiv) musikintresserad en ~ + subst. musikintresserat ett ~ + subst. musikintresserade den/det/de ~ + subst.

Musikintresserad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet musikintresserad

  1. Kung Gustaf var en kunnig och hängiven samlare av konsthantverk, i synnerhet svenskt silversmide 1650–1850. Föremålen i hans samling uppgår till över tusen nummer. Ett annat livaktigt intresse var jakt, där han ibland jagade vid Skabersjö slott i Skåne. Han jagade till så sent som vid 91 års ålder i parken på Drottningholm. Älgjakt blev liksom tennis populärt genom Gustaf V:s intresse. Gustaf V var mycket musikintresserad. Som student sjöng han bas i Allmänna Sången, och umgicks i samma musikkretsar som operasångerskan Mathilda Taube-Grabow. Åren 1897–1907 var han, då fortfarande kronprins, ordförande (preses) i Musikaliska akademien. Då ämbetet innebar många resor, lät kronprinsen bygga en personlig järnvägsvagn. Vagnen hade sovrum, salong och kupéer för tjänstefolk, samt radio och telefon. Den var inredd i blått i två nyanser. (källa)
  2. Som rådgivare inför orgelbygget anlitade församlingen Israel Lagerfelt. Han var musikintresserad, spelade själv orgel och hade kontakter med musik- och litteraturkretsar i Stockholm. Pehr Schiörlin fick kontakt med Lagerfelt i samband med ett orgelbygge i Vikingstads kyrka 1785 och ett förtroendefullt samarbete påbörjades mellan de båda. Det råder knappast någon tvekan om att det var tack vare Lagerfelt och Gammalkils prost Christopher Retzius Ekwall som Gammalkils kyrka kom att få en av den tidens största landsortsorglar. (källa)
  3. Redan under ungdomstiden i Hudiksvall fanns en dröm om en musikalisk karriär. Anders Lindahl var mycket musikintresserad och byggde upp en lokal orkester. I den var Anna Berg möjligen aktiv med fiolspel, men det var sången som lockade. Hon drömde om att bli operasångerska och tog privatlektioner för etablerade lärare i Stockholm och senare i Berlin, Dresden och Rom. Hon framträdde vid privata tillställningar, välgörenhetskonserter och kyrkokonserter men blev aldrig en professionell sångartist. (källa)
  4. Maria Antonia var dotter till Leopold I, tysk-romersk kejsare och Margarita Teresa av Spanien. Hon beskrivs som allvarlig, intelligent och musikintresserad. Hon var arvtagare till spanska tronen och sedan födseln trolovad med spanska kungen, men varken tronanspråken eller denna vigsel förverkligades på grund av flera politiska förvecklingar. Maria Antonias mor hade utsetts till Spaniens tronarvinge efter sin bror, den sjuklige Karl II av Spanien, och vid moderns död 1673 övertogs denna arvsrätt av Maria Antonia. Redan vid sin födsel betraktades hon som en lämplig kandidat för ett äktenskap med sin morbror Karl II, men detta giftermål blev aldrig realiserat. År 1684 mottog hon i stället ett giftermålsanbud av kurfurst Maximilian. Vigseln ägde rum i Wien den 15 juli 1685. Orsaken till äktenskapet var uteslutande politisk, då Maximilian genom henne hoppades på att få makten i Spanien. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.