Musikskribent Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder musikskribent, varianter, uttal och böjningar av musikskribent

Musikskribent synonym, annat ord för musikskribent, vad betyder musikskribent, förklaring, uttal och böjningar av musikskribent.

Vad betyder och hur uttalas musikskribent

Musikskribent uttalas mus|ik|skrib|ent och är ett substantiv.

Ordformer av musikskribent

Singular

musikskribent
obestämd grundform
musikskribents
obestämd genitiv
musikskribenten
bestämd grundform
musikskribentens
bestämd genitiv

Plural

musikskribenter
obestämd grundform
musikskribenters
obestämd genitiv
musikskribenterna
bestämd grundform
musikskribenternas
bestämd genitiv

Musikskribent är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet musikskribent

  1. I ett franskt lexikon från 1806 används "classique" som benämning på klassiska musikaliska mästerverk från Palestrina till Luigi Cherubini, analogt med ordets innebörd inom litteratur, konst och arkitektur. Inspirerade av Goethes och Schillers definition av "Weimarklassicismen" försökte musikskribenter under tidigt 1800-tal att inlemma Haydns, Mozarts och Beethovens verk i en "klassisk period" – en "wienklassicism". Musikhistoriker har sedan dess försökt avgränsa klassicismen som en stil och en epok och några spårade dess rötter till tidigt 1700-tal, medan andra, bland annat Friedrich Blume vidgade begreppet till att gälla till och med Franz Schuberts musik. Några skarpa gränsdragningar till barocken och romantiken har dock inte varit möjliga att göra. (källa)
  2. Per-Olof Åstrand var son till kantorn och folkskolläraren Karl Åstrand och Martha Thunander samt bror till musikskribenten Hans Åstrand och dotterson till industrimannen Johan Wilhelm Thunander. Han växte upp i Bredaryd, Småland. (källa)
  3. Jacob Nyvall, född 23 juli 1894 i Madesjö socken, död 1 juli 1961 i Stockholm, var en svensk kyrkomusiker och tonsättare, även musikskribent och skrev främst musik för kyrkligt bruk. (källa)
  4. Texten hade ett stort inflytande, i synnerhet i sin förbudsiver och i sin vilja att avvisa hela artistskap på estetisk-moraliska grunder. 2001 kunde till exempel Aftonbladets Per Bjurman, en då tongivande musikskribent, skriva att "Pink Floyd är och förblir ren ondska" samt förorda att bandets produktion "ska även i fortsättningen sorteras in under rubriken Förbjuden musik". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.