Muskelvärk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder muskelvärk, varianter, uttal och böjningar av muskelvärk

Muskelvärk synonym, annat ord för muskelvärk, vad betyder muskelvärk, förklaring, uttal och böjningar av muskelvärk.

Vad betyder och hur uttalas muskelvärk

Muskelvärk uttalas muskel|värk och är ett substantiv -en.

Ordformer av muskelvärk

Singular

muskelvärk
obestämd grundform
muskelvärks
obestämd genitiv
muskelvärken
bestämd grundform
muskelvärkens
bestämd genitiv

Muskelvärk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet muskelvärk

  1. Patienter med legionärssjuka har oftast feber, frossa och hosta, som kan vara torr eller slemproducerande. Vissa patienter har också muskelvärk, huvudvärk, trötthet, aptitlöshet, förlust av koordination (ataxi), och ibland diarré och kräkningar. Sjukdomsförloppet kan vara mycket svårt, och trots modern intensivvård förekommer en inte försumbar dödlighet. Legionella behandlas med antibiotika, närmare bestämt kinoloner eller makrolider. Diagnosen ställs på symptomen i kombination med antigenpåvisning i urin och bakterieodling samt PCR. (källa)
  2. Gastroenterit inkluderar vanligen både diarré och kräkningar, det är mindre vanligt med bara diarré eller bara kräkningar. Kramper i buken kan också förekomma. Tecken och symptom visar sig vanligtvis 12–72 timmar efter kontakt med det som orsakat infektionen. Om orsaken är ett virus, försvinner sjukdomen som regel inom en vecka. I vissa fall av virusinfektion förekommer också feber, trötthet, huvudvärk och muskelvärk. Om det förekommer blod i avföringen är det mindre sannolikt att orsaken är ett virus och mer sannolikt att sjukdomen är bakterieorsakad. Vissa bakterieinfektioner förknippas med svåra buksmärtor som kan vara i flera veckor. (källa)
  3. Magsmärta är smärta eller värk i buken. Det finns många inre organ i buken som kan orsaka smärtan, men magsmärtor kan också bero på exempelvis stress eller muskelvärk. Om smärtan är svår och uppkommer plötsligt, och man samtidigt kräks färskt eller koagulerat blod eller har svart avföring, är det ett akut vårdfall, liksom om smärtan är synnerligen svår eller oförklarlig. Akuta magsmärtor kallas akut buk eller för spädbarn kolik. Vid livshotande tillstånd förändras medvetandegraden, pulsen, andningsfrekvensen, och hudfärgen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.