Mötesverksamhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mötesverksamhet, varianter, uttal och böjningar av mötesverksamhet

Mötesverksamhet synonym, annat ord för mötesverksamhet, vad betyder mötesverksamhet, förklaring, uttal och böjningar av mötesverksamhet.

Vad betyder och hur uttalas mötesverksamhet

Mötesverksamhet uttalas möt|es|verk|sam|het och är ett substantiv.

Ordformer av mötesverksamhet

Singular

mötesverksamhet
obestämd grundform
mötesverksamhets
obestämd genitiv
mötesverksamheten
bestämd grundform
mötesverksamhetens
bestämd genitiv

Plural

mötesverksamheter
obestämd grundform
mötesverksamheters
obestämd genitiv
mötesverksamheterna
bestämd grundform
mötesverksamheternas
bestämd genitiv

Mötesverksamhet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mötesverksamhet

  1. Den 28 april 1905 köpte arbetarna mark norr och väster om skofabriken. Drygt hälften blev avstyckad för odling som finns än idag med kolonier längs med en av de finaste sträckorna av Kävlingeån. Den andra markhalvan på 33 000 kvadratmeter gjordes i ordning för mötesverksamhet och nöjen. Parken invigdes 29 april 1906, två dagar före första arrangemanget i parken. (källa)
  2. 1934 – Statschefen Konstantin Päts och general Johan Laidoner utropar undantagstillstånd i Estland och låter gripa ledarna för den högerextrema Vapsrörelsen. Parti- och mötesverksamhet förbjuds. Päts regerar i fortsättningen Estland genom dekret och ställer in de planerade valen i april 1934. (källa)
  3. Detta ledde till att mötesverksamheten intensifierades under mars–april 1935. Strålbergs syner angav att himmelsfärden skulle föregås av en "förbannelsevecka" och en "fröjdevecka". Förbannelsemötena bestod av ungefär samma procedur: sammankomsten startade vid middagstid och höll på till sen natt eller tidig morgon. Man inledde med psalmsång, därefter följde bibelläsning och sedan böner. Mötet antog gradvis all mer intensiv karaktär med mässande, dans och religiös extas, liikutuksia. Lokalbefolkningen i byarna där mötena ägde rum blev så småningom allt mer besvärad och man klagade hos myndigheterna. Man kunde dock inte förbjuda mötena eller hindra korpelanerna från att praktisera sin tro, men man vidtog flera åtgärder för att begränsa störningarna. Till exempel beslutade barnavårdsnämnder att omhänderta barn i korpelanhem. Polisen förbjöd bönemöten i vissa lokaler, läkare fanns tillhands för att snabbt kunna behandla mötesdeltagare och föra dem till sjukhus och polis posterades utanför bönelokalerna. Efter förbannelseveckan omhändertogs Siikavaara, Strålberg och ytterligare fem medlemmar och sattes på mentalsjukhus. Fröjdeveckan inställdes och mötesverksamheten upphörde. Någon ark kom inte och efter 67 dagars sjukhusvistelse skrevs Siikavaara ut. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.