Nätspänning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder nätspänning, varianter, uttal och böjningar av nätspänning

Nätspänning synonym, annat ord för nätspänning, vad betyder nätspänning, förklaring, uttal och böjningar av nätspänning.

Vad betyder och hur uttalas nätspänning

Nätspänning uttalas nät|spänn|ing och är ett substantiv.

Ordformer av nätspänning

Singular

nätspänning
obestämd grundform
nätspännings
obestämd genitiv
nätspänningen
bestämd grundform
nätspänningens
bestämd genitiv

Plural

nätspänningar
obestämd grundform
nätspänningars
obestämd genitiv
nätspänningarna
bestämd grundform
nätspänningarnas
bestämd genitiv

Nätspänning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nätspänning

  1. Glimlampans främsta användningsområde är som indikatorlampa. Eftersom den kan drivas direkt frånätspänning och har lång hållbarhet är den vanlig i spisar, kylskåp och andra apparater som inte arbetar med lägre spänningar internt. (Lysdioder är vanliga i hemelektronik, men är bara praktiskt användbara när det redan finns låg spänning tillgänglig). Glimlampor säljs som färdiga enheter med förkopplingsmotstånd och lampa monterade i färgade gjutna plasthöljen. En vidareutveckling av glimlampan är nixieröret, vilket har ett antal elektroder formade som siffror eller andra tecken och på så sätt kan visa information. (källa)
  2. Halogenrör för nätspänning som passar i strålkastare och uppljusarmaturer. (källa)
  3. En kupévärmare är ett elektriskt element med en fläkt, avsedd att förvärma passagerarutrymmet i ett stillastående fordon. Den drivs av 230V nätspänning. Ofta delar den anslutning med en elektrisk motorvärmare. En värmare av detta slag utgör en stor brandrisk och måste därför placeras på rätt sätt. (källa)
  4. Motorvärmaren uppfanns 1947 av den amerikanske elektroingenjören Andrew Freeman. Fördelarna med motorvärmarna är många, de är relativt billiga, enkla att montera, är ytterst driftsäkra och driftskostnaden är låg. Det finns dock nackdelar som till exempel kravet på tillgång till 230 volts nätspänning och att uppvärmningen tar förhållandevis lång tid. Effektnivån är ungefär 400-600 watt för personbil, elektriska motorvärmare finns med effekter upp till 2000 watt för större motorer. Bland tillverkare av elektriska motorvärmare märks Calix AB och DEFA. (källa)
  5. Nätspänning är den spänning som normalt finns i eluttag av standardtyp. Nätspänningen är sinusformad och anges med avseende på effektivvärde och frekvens. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.