Nattredaktör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder nattredaktör, varianter, uttal och böjningar av nattredaktör

Nattredaktör synonym, annat ord för nattredaktör, vad betyder nattredaktör, förklaring, uttal och böjningar av nattredaktör.

Vad betyder och hur uttalas nattredaktör

Nattredaktör uttalas natt|re|dakt|ör och är ett substantiv.

Ordformer av nattredaktör

Singular

nattredaktör
obestämd grundform
nattredaktörs
obestämd genitiv
nattredaktören
bestämd grundform
nattredaktörens
bestämd genitiv

Plural

nattredaktörer
obestämd grundform
nattredaktörers
obestämd genitiv
nattredaktörerna
bestämd grundform
nattredaktörernas
bestämd genitiv

Nattredaktör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Nattredaktör på Engelska

  • night editor

Hur används ordet nattredaktör

  1. Arne Lindblad – nattredaktör. (källa)
  2. Han återvände under hela sitt liv till teatern, ibland som statist ibland som revyartist. Nils Ferlin hade också en talroll i en spelfilm, Elof Ahrles Sången om Stockholm från 1947, till vilken han också skrev flera sångtexter. Där kan man se hur skalden ringer upp en nattredaktör för att ändra ett ord i en dikt, varpå han senare ringer en gång till och ändrar tillbaka. (källa)
  3. I en debattartikel i Aftonbladet har den förre ordföranden i TT Anders H Pers beskrivit TT:s främsta uppgift som "att skriva så opartiskt och klargörande, att nattredaktörer från Norrbotten till Skåne kan lita på texterna, och med gott journalistiskt samvete skicka dem vidare till läsarna". Enligt Anders H Pers, så är TT för många av de mindre tidningarna den viktigaste nyhetskällan. Dessa har oftast inte råd att hålla sig med egna specialister som kan komplettera TT-texter med egen sakkunskap och egna kontakter. (källa)
  4. Peterson blev filosofie kandidat vid Uppsala universitet 1919 och anställdes vid Stockholms-Tidningen 1920, där han var nattredaktör 1926-1933 och redaktionschef 1936-1937. Han var därefter huvudredaktör för Aftonbladet 1933-1956, och samtidigt litteratur- o teateranmälare där. Han signerade alltid sina recensioner med bokstavskombinationen PGP. Han fick lämna jobbet som huvudredaktör sedan LO köpt tidningen 1956. Han var därefter medarbetare i Vecko-Journalen 1957-1963, och i Idun/VJ från 1963. Från 1969 recenserade han teater även i Ystads Allehanda. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.