Naturväsen synonym, annat ord för naturväsen, vad betyder naturväsen, förklaring, uttal och böjningar av naturväsen.

Vad betyder och hur uttalas naturväsen

Naturväsen uttalas nat|ur|väsen och är ett substantiv, böjs som ²väsen.

Ordformer av naturväsen

Singular

naturväsen
obestämd grundform
naturväsens
obestämd genitiv
naturväsendet
bestämd grundform
naturväsendets
bestämd genitiv

Plural

naturväsen
obestämd grundform
naturväsens
obestämd genitiv
naturväsendena
bestämd grundform
naturväsendenas
bestämd genitiv

Naturväsen är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturväsen

  1. Sjöjungfru eller havsfru är i folktron en rådare eller ett rå, ett kvinnligt naturväsen som tros råda över vattnets krafter. Hon tänktes som en vacker och erotiskt tilltalande kvinna med fiskstjärt som lockade sjömän i fördärvet med sin vackra sång. Hon lockade även ner männen i vattnet och dödade dem. (wikipedia.org)
  2. Som naturande betecknas i vissa trossystem och konkreta upplevelseberättelser ett finmateriellt väsen (naturväsen) som står i förbindelse med en viss plats i naturen. Denna plats kan vara en växt, en flod eller en klippa. Naturandar förekommer i mytologin och i gamla traditioner. I allmänhet har naturandar varken människo- eller djurkaraktär, men de antar inte heller nödvändigtvis en okroppslig gestalt. De bildar en undergrupp inom andetron (animism), avgränsade från de dödas andar (förfäderkult) och husandarna. Till skillnad från husandarna, som lever i byggnader, visar naturandarna sig ogärna för människor även om de till sitt yttre eller i sitt beteende ofta beskrivs som människoliknande. Naturandarna tillmäts i allmänhet inte gudomlig rang. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturväsen Synonymer Betyder Uttal