Naturvårdsområde synonym, annat ord för naturvårdsområde, vad betyder naturvårdsområde, förklaring, uttal och böjningar av naturvårdsområde.

Vad betyder och hur uttalas naturvårdsområde

Naturvårdsområde uttalas nat|ur|vårds|om|råde och är ett substantiv.

Ordformer av naturvårdsområde

Singular

naturvårdsområde
obestämd grundform
naturvårdsområdes
obestämd genitiv
naturvårdsområdet
bestämd grundform
naturvårdsområdets
bestämd genitiv

Plural

naturvårdsområden
obestämd grundform
naturvårdsområdens
obestämd genitiv
naturvårdsområdena
bestämd grundform
naturvårdsområdenas
bestämd genitiv

Naturvårdsområde är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturvårdsområde

  1. I socknen finns tre naturreservat: Gullmarsskogen, Stångehuvud och Trälebergskilen. Gullmarn är ett naturvårdsområde som ingår i EU-nätverket Natura 2000 och delas med Brastads, Bro, Lysekils och Skaftö socknar i Lysekils kommun, Morlanda socken i Orusts kommun, Dragsmarks, Bokenäs och Skredsviks socknar i Uddevalla kommun samt Foss socken i Munkedals kommun. (wikipedia.org)
  2. Ett naturvårdsområde i Sverige regleras i miljöbalken (SFS 1998:808) och är tämligen liktydigt med ett naturreservat. Enligt lag om införande av miljöbalken (1998:811) 9 § skall naturvårdsområden beslutade enligt naturvårdslagen numera anses som naturreservat enligt miljöbalken. Bestämmelserna för naturvårdsområden skiljer sig dock till exempel i avseendet att pågående markanvändning inte avsevärt skall försvåras när ett område klassats som naturvårdsområde. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturvårdsområde Synonymer Betyder Uttal