Nedanför synonym, annat ord för nedanför, vad betyder nedanför, förklaring, uttal och böjningar av nedanför.

Synonym till nedanför

Vad betyder och hur uttalas nedanför

Nedanför uttalas ned|an|för preposition och ad och är ett verb.

Ordformer av nedanför

Ordform(er) nedanför preposition nedanför adverb

Nedanför översättning

Engelska

below
further down than, there was a park at the foot of the mountain

Hur används ordet nedanför

  1. Är skölden vågrätt delad, säger man att den är delad. Finns två vågräta skuror med samma tinktur ovanför och nedanför, utgör den mittre delen en bjälke. Om det är olika tinkturer ovanför och nedanför, är skölden i stället två gånger delad. (wikipedia.org)
  2. Golfbyxor är långbyxor tillverkade i vadmal som slutar vid knäna och som spänns åt strax nedanför knät med ett spänne. Spännet ser till att strumporna hålls på plats. Byxmodellen, som i Sverige fick sitt namn för att den till en början mest var använd bland golfspelare, var som modernast under 1940-talet. (wikipedia.org)
  3. Barrskogen växer ofta på en grund av bergarterna granit och gnejs, vilket bidrar till ett lågt pH-värde i marken. Jordmånen som den svenska barrskogen växer i och skapar är av typen podsol. Den är blek en bit nedanför ytan. (wikipedia.org)
  4. Halskota, cervikalkota (latin: vertebra cervicalis, pluralis vertebrae cervicales) är en av ryggradens kotor i halsen, omedelbart nedanför kraniet. I människans kropp finns sju halskotor som tillsammans utgör omkring en femtedel av ryggradens längd. (wikipedia.org)
  5. Hornugglan är en medelstor uggla som mäter 31–37 cm, har ett vingspann på 86–98 cm och väger 245–400 gram. Den har långa örontofsar som kan resas och riktas uppåt. Honorna är större än hanen och har mörkare fjäderdräkt. Hornugglans brunaktiga fjädrar är vertikalt streckade. Fågeln är spräcklig och vattrad i svartbrunt, rostgult och vitt på ovansidan. Bröst och buk är rostgula och vita med svartbruna längsfläckar. Tarsen och tårna är helt fjäderklädda. På den sittande fågeln når vingen nedanför stjärten. Den andra handpennan är inskuren i det yttre fanet, den första i det inre. Ett kännetecken är också dess orangefärgade lysande iris. (wikipedia.org)
  6. I fostret skapas slidan genom programmerad celldöd. Där cellerna har varit, bildas ett hålrum. Under nionde fosterveckan startar signalerna som beordrar cellerna att dö ovanför och nedanför det som skall bli slidan och vandrar mot varandra. Där de möts tre veckor senare kan det bli en skarv med ofullständig celldöd, och det är detta som är hymen. (wikipedia.org)
  7. Häl kallas den bakre delen av foten. Hälen sitter nedanför benet och sträcker sig något bakom detta, medan resten av foten sticker ut framåt. Den är fotvalvets bakre stöd, bakom hålfoten. (wikipedia.org)
  8. I Västsverige benämns ett berg eller ett flackt landskap som är mer höglänt än omgivningen ibland fjäll. Exempel är Vättlefjäll och Alefjäll i Göteborgs norra utkant med en höjd av cirka 150 m över havet, Lackarebäcksfjället och Sagfjäll i Mölndal och Herrestadsfjället, nästan 177 m högt, nordväst om Uddevalla. Tätorten Fjällbacka har fått sitt namn eftersom den ligger nedanför det 74 meter höga Vetteberget. (wikipedia.org)
  9. Det indiska kastväsendet har två aspekter (varna och jati), vilkas inbördes samband är komplicerat och omdiskuterat. Varna-systemet går tillbaks på det vediska (fornindiska) samhällets indelning av befolkningen i fyra klasser, där brahminerna eller prästerskapet är den högsta, följd av kshatriya (adel och krigare), vaishya (köpmän) och shudrer (arbetare). Utanför, och socialt sett nedanför, dessa klasser fanns de så kallade kastlösa. (wikipedia.org)
  10. Kejsarsnitt utförs via ett snitt genom bukväggen. Snittet kan vara av typen bikinisnitt eller medellinjesnitt. Bikinisnitt innebär att snittet läggs på tvären nedanför naveln, medellinjesnitt innebär att snittet läggs på längden, från blygdbenet upp till navelhöjd. Sedan öppnas livmodern och läkaren lyfter ut barnet. Ett kejsarsnitt går snabbt, från det att bedövningen börjat verka till dess att barnet är ute går det bara några få minuter. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nedanför Synonymer Betyder Uttal