Normalfördelning synonym, annat ord för normalfördelning, vad betyder normalfördelning, förklaring, uttal och böjningar av normalfördelning.

Vad betyder och hur uttalas normalfördelning

Normalfördelning uttalas norm|al|för|del|ning och är ett substantiv.

Normalfördelning betyder:

Ordformer av normalfördelning

Singular

normalfördelning
obestämd grundform
normalfördelnings
obestämd genitiv
normalfördelningen
bestämd grundform
normalfördelningens
bestämd genitiv

Plural

normalfördelningar
obestämd grundform
normalfördelningars
obestämd genitiv
normalfördelningarna
bestämd grundform
normalfördelningarnas
bestämd genitiv

Normalfördelning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet normalfördelning

  1. Referensvärdena för sköldkörtelns hormoner baseras på normalfördelning, och vid utredning av någons ämnesomsättning måste detta tas i beaktande. Somliga ligger på gränsen till att definieras som hypotyroida, och har något som kallas subklinisk hypotyreos. Det är framför allt nivån av frisättningshormonet TSH som bestämmer huruvida tillståndet är subkliniskt, för vid tillståndet har personen som regel någorlunda normala nivåer ämnesomsättningshormon. Vissa personer med subklinisk hypotyreos lider av symptom på sjukdomen, andra inte. (wikipedia.org)
  2. Ofta är det mycket enklare att approximera en slumpmässig variabel med en normalfördelning än att beräkna enskilda sannolikheter och då många slumpmässiga fenomen är summor av många små slumpmässiga tillskott fungerar det vanligtvis väl. Historiskt sett var möjligheten att approximera stora binomialfördelningar det första tillämpningsområdet för normalfördelningen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Normalfördelning Synonymer Betyder Uttal