Obeställbar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder obeställbar, varianter, uttal och böjningar av obeställbar

Obeställbar synonym, annat ord för obeställbar, vad betyder obeställbar, förklaring, uttal och böjningar av obeställbar.

Vad betyder och hur uttalas obeställbar

Obeställbar uttalas o|be|ställ|bar och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av obeställbar

Böjning (i positiv) obeställbar en ~ + subst. obeställbart ett ~ + subst. obeställbara den/det/de ~ + subst.

Obeställbar är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Obeställbar på Engelska

  • undeliverable

Hur används ordet obeställbar

  1. Postnumret kallas ZIP (Zone Improvement Plan), eller Zip Code, och skall inledas med den två-ställiga bokstavskoden för staten. Om detta glöms bort är det stor risk att försändelsen blir obeställbar. Omedelbart efter bokstavskoden följer efter ett blanksteg fem siffror, ett bindestreck, och ytterligare fyra siffror. De sista fyra siffrorna kallas ZIP+4 och anses inte obligatoriska för ordinarie post. Postnumret sätts efter postorten (City) i klartext. Postnummerföljden börjar på 0 på östkusten och numren blir i princip högre ju längre västerut postorten ligger. (källa)
  2. Ett företag som vill ha en frankeringsmaskin måste ingå ett licensavtal med posten. Eftersom licensnumret finns med i stämpeln så kan en obeställbar frankostämplad försändelse som saknar avsändare returneras till licensinnehavaren. (källa)
  3. Den 18 oktober 1912 förflyttades Redl till Prag för att påbörja sin tjänstgöring som generalstabschef vid 8. armékåren. Han kunde i sin nya funktion inte träffa ryska kurirer utan att väcka uppmärksamhet. För det mesta skickades därför penningförsändelserna till honom per post. En sådan försändelse, ställd till en Nikon Nizetas, returnerades av centralpostkontoret i Wien såsom obeställbar till postkontoret i Eydtkuhnen i Ostpreussen. Där öppnade man brevet för att hitta uppgifter om avsändaren och fann då att det innehöll 6 000 österrikiska kronor i sedlar samt adresser. Brevet vidarebefordrades till den tyska underrättelsetjänsten. Major Walter Nicolai fann i brevet två för preussare och österrikare kända spionageadresser och informerade major Maximilian Ronge vid Evidenzbureau. På dennes begäran skickade nu Nicolai brevet åter till Wien. Där lät chefen för säkerhetspolisen, Edmund von Gayer, bevaka luckan för Poste restante i över en månad. När Redl hämtade ut brevet den 25 maj 1913 blev han skuggad och kunde med säkerhet identifieras genom postblanketter, som han hade fyllt i och slängt bort. (källa)
  4. Bart och Lisa är på studiebesök med sina klasskamrater på postkontoret, där eleverna får välja ut varsin obeställbar försändelse. Brevet som Bart väljer innehåller ett kuponghäfte, som han ger till sin far som en födelsedagspresent. Homer börjar använda kupongerna, men när han försöker utnyttja en kupong för gratis hjulbalansering tvingas han köpa fyra nya däck då försäljaren säger det vore olagligt att köra med de gamla. Homer träffar i bilverkstaden Wally Kogen som tvingats köpa ett Road King-paket när han ville låna verkstadens telefon. De inser båda att de blivit lurade och går tillsammans till Moe's Tavern för en öl. I baren tittar de på TV:n som visar en reklamfilm för Super Bowl-matchen. Wally berättar då att han driver en resebyrå som har chartrat en buss till matchen, och att Homer får åka med gratis om han kan skaffa resenärer så att den blir fullbokad. Homer börjar fråga sina vänner och ser snart till att bussen blir full och sedan åker de iväg till Florida för att se finalen. Under tiden i Springfield har Marge och Lisa tråkigt. I ett skåp med sällskapsspel hittar Marge pusslet "Vincent Price's Egg Magic" som Patty och Selma givit dem. De upptäcker dock att fötterna saknas i lådan, så Marge ringer och klagar. Hon får prata med Vincent Price, som ber henne lämna sina uppgifter så att hans barnbarn Jody kan skicka fötterna med posten. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.