Omformulera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder omformulera, varianter, uttal och böjningar av omformulera

Omformulera synonym, annat ord för omformulera, vad betyder omformulera, förklaring, uttal och böjningar av omformulera.

Vad betyder och hur uttalas omformulera

Omformulera uttalas om|formul|era och är ett verb (lös eller fast sammansättning) -de.

Ordformer av omformulera

Aktiv

omformulera
infinitiv
omformulerar
presens
omformulerade
preteritum
omformulerat
supinum
omformulerande
presens particip
omformulera
imperativ

Passiv

omformuleras
infinitiv
omformuleras
presens
omformulerades
preteritum
omformulerats
supinum

Perfekt particip

omformulerad en
~ + subst.
omformulerat ett
~ + subst.
omformulerade den/det/de
~ + subst.

Omformulera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Omformulera på Engelska

  • re-wording

Hur används ordet omformulera

  1. För utvinning av naturresurser som olja och malm tillämpas i en del länder produktionsdelningsavtal (production sharing agreement, PSA), som innebär att vinsten efter avdrag för kostnaderna för utvinningen delas (vanligen 50/50 procent) mellan staten och det bolag som har koncessionen. Om ett bolag med koncession lyckas överdriva sina kostnader, blir det mindre vinst att dela med staten. Detta hände i Ryssland under 1990-talet, när Boris Jeltsin frikostigt delade ut koncessioner som oligarker kunde sko sig på. Vladimir Putins kamp mot oligarkerna gick bland annat ut på att riva upp och omformulera sådana avtal, vilket blev mycket lönsamt för ryska staten. Oljeverksamheten i Norge är hårdare reglerad, för att vinsterna ska komma hela folket till del. (källa)
  2. Jan Holmberg i sin skrift Medialitet i antologin Litteraturens offentligheter menar att människan verkar vara rädd för medier, på grund av att människan föreställer sig fulländad och att varje behov av ett medium i sig visar på människans tillkortakommande. Dock menar han även att formeln gäller att ju nyare mediet är, desto mer skrämmande är det, och ju äldre det är, desto mer har det trängts bort just som medium, och exemplifierar med elden som få människor idag skulle kalla för ett medium: "så länge ett medium är nytt framträder det som just ett medium. Det tycks som att mediernas kuslighet härrör från graden av synlighet i deras medialitet. Så kanske kunde vi omformulera formeln ovan: nya medier är inte kusliga för att de är nya, utan för att de så tydligt är medier och omvänt, ju äldre medium, desto mer bortträngt blir själva dess mediala egenskaper." Det har gjort att, enligt Holmberg, bland annat boken har tappat sin medialitet och att människan därmed glömt bort vad boken egentligen är. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.