Orädd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder orädd, varianter, uttal och böjningar av orädd

Orädd synonym, annat ord för orädd, vad betyder orädd, förklaring, uttal och böjningar av orädd.

Synonymer till orädd

Vad betyder och hur uttalas orädd

Orädd uttalas o|rädd och är ett adjektiv.

Ordformer av orädd

Böjning (i positiv) orädd en ~ + subst. orädda den/det/de ~ + subst. orädde den ~ + mask. subst. Komparation oräddare en/ett/den/det/de ~ + subst. oräddast är ~ oräddaste den/det/de ~ + subst.

Orädd är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Orädd på Engelska

  • fearless

Hur används ordet orädd

  1. Lavskrika (Perisoreus infaustus) är en kråkfågel som förekommer i lavklädd barrskog från Norge till östra Sibirien, och är en utpräglad stannfågel inom sitt utbredningsområde. Den är en liten kråkfågel, den minsta i västra palearktis, som känns igen på sin gråbruna yviga fjäderdräkt och på sin klart roströda färg på vingteckningarna, stjärten, och övergumpen. Lavskrikan är känd för att vara mycket orädd och söker sig ofta till människor i skogen för födosök. Den har också spelat en viktig roll i folklore. Lavskrikan är Norrbottens landskapsdjur. (källa)
  2. HMS Orädd (ångkorvett) 1866. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.