Alarm Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder alarm, varianter, uttal och böjningar av alarm

Alarm synonym, annat ord för alarm, vad betyder alarm, förklaring, uttal och böjningar av alarm.

Synonym till alarm

Vad betyder och hur uttalas alarm

Alarm uttalas a|larm [-ar´m] och är ett substantiv -et; pl. alarm.

Alarm betyder:

Ordformer av alarm

Singular

alarm
obestämd grundform
alarms
obestämd genitiv
alarmet
bestämd grundform
alarmets
bestämd genitiv

Plural

alarm
obestämd grundform
alarms
obestämd genitiv
alarmen
bestämd grundform
alarmens
bestämd genitiv

Alarm är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Alarm på Engelska

  • allert

Hur används ordet alarm

  1. SOS Alarm fick samtalet klockan 14.17 om att det kom rök från taket på Trafikverket i centrala Borlänge. Näräddningstjänsten kom dit visade det sig att det var ett dieselelverk som var källan till röken. (källa)
  2. Ett nödnummer är ett telefonnummer som leder till en alarmeringscentral, i Sverige SOS Alarm. Nödnummer används för nödsamtal. I hela EU (europeiska unionen) används 112 som nödnummer. I USA och Kanada används nödnumret 911. (källa)
  3. Örlogsmannasällskapet framförde 1853 förslag om inrättande av sjöräddningsstationer i Sverige. År 1854 beviljade riksdagen medel och 1855 uppfördes de första livräddningsstationerna i Mälarhusen och Brantevik på Skånes sydöstra kust. År 1881 övertogs stationerna av Lotsverket och antalet steg efterhand för att på 1930-talet vara 18. År 1956 införlivades Lotsverket med den nybildade Sjöfartsstyrelsen, som då övertog ansvaret för stationerna. År 1904 anordnade Sveriges allmänna sjöförening tre sjöräddningsstationer på Hallands kust, och 1907 bildades Svenska Sällskapet föräddning af Skeppsbrutne, som fram till 1933 hade inrättat 19 sjöräddningsstationer. Sjöfartsverket driver idag inte längre några räddningsstationer. År 1947 gjordes televerkets kustradiostationer till alarm- och koordineringsstationer för sjöräddningen. (källa)
  4. Progressiva väckarklockor har ett stegrande alarm, vilket ger ett gradvis uppvaknande. (källa)
  5. I de centrala delarna av Sydneys affärsdistrikt sattes till 2007 års APEC-konferens ett kombinerat siren- och högtalarsystem upp. I övrigt har landet mindre typer av sirener (Model 5, Model A), vanligen installerade på brandstationer. De används också på badstränder för att varna för hajar. När larmet går måste alla lämna vattnet omgående. Alarm används också vid fängelser för att varna vid rymningar. (källa)
  6. Alarm (TV-program) – ett sommarlovsprogram i Sveriges Television, som direktsändes från Växjö och Ystad i SVT2 1998. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.