nickmålens

Nickmål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nickmål

1. Dahlin debuterade i A-landslaget den 17 april 1991 mot Grekland där han gjorde ett mål. Det var även Tommy Svenssons första landskamp som förbundskapten. Under Tommy Svenssons sju år som förbundskapten var Martin Dahlin den utespelare som han använde mest. Det blev totalt 60 matcher, 29 mål och 16 målpass under Tommys ledning. 1993 vann Martin Dahlin Guldbollen efter att med sju mål i VM-kvalet ha spelat en stor roll för Sveriges VM-avancemang. Under VM 1994 var Dahlin en viktig del i svenska landslagets stora framgång då han gjorde fyra mål i turneringen och kom på delad sjunde plats i skytteligan. Han ordnade den viktiga kvitteringen mot Kamerun, gjorde två nickmål mot Ryssland och gjorde 1–0-målet i åttondelsfinalen mot Saudiarabien. Sverige slutade på tredjeplats efter en storseger mot Bulgarien i bronsmatchen. Dahlins mål mot Estland i VM-kvalet 1997 var hans totalt tionde i VM-kval och därmed gick han förbi Ove Kindvall som Sveriges meste målskytt i VM-kvalen genom tiderna. (källa)
  2. Peter James Crouch, född 30 januari 1981 i Macclesfield, är en engelsk före detta fotbollsspelare som sist spelade för Burnley. Med en längd på 2,01 m, är han den längsta personen som har spelat för Englands herrlandslag i fotboll genom tiderna, och den näst längsta i Premier League säsongen 2009 efter Stefan Maierhofer, Wolves (2,02). Crouch var nickspecialist och innehar rekordet för flest nickmål i Premier League genom tiderna (tillsammans med Alan Shearer). (källa)
  3. Sverige tog ledningen i fjärde minuten genom en avslutning av lagkaptenen Nils Liedholm. Vavá kvitterade 5 minuter senare. Inom 32 minuter gjorde Vavá ett liknande mål, och gav Brasilien ledningen med 2–1 inför pausvilan. 10 minuter in i andra halvlek gjorde Pelé 3–1 för Brasilien. Han tog bollen i straffområdet, chippade den över försvarsspelaren och sparkade in den förbi Kalle Svensson i det svenska målet. Halvvägs i andra halvlek gjorde Mário Zagallo 4–1. Agne Simonsson gjorde sedan mål för Sverige då 10 minuter återstod. Pelé säkrade Brasiliens vinst med 5–2 genom ett nickmål i matchens sista minut, och Brasilien kunde fira sin första VM-titel. (källa)
  4. Hösten 2007 skrev Knight på ett fyraårskontrakt med Aston Villa. I sin debut gjorde han ett nickmål. (källa)