offsidemålens

Offsidemål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet offsidemål

1. Leback spelade i AIK, med sin storhetstid i AIK under den första halvan av 1970-talet. Leback värvades från Älvsjö AIK. Leback bidrog starkt till att AIK tog stora silver i Allsvenskan 1972. Leback spelade fem landskamper. Bland annat har han ett svårslagbart rekord från ett derby mot Djurgården 1973 där han under matchens första tre minuter rörde bollen tre gånger med resultatet två mål och ett bortdömt offsidemål. (källa)
  2. Han fick därefter äran av Fifa att döma finalen mellan Argentina och värdnationen Uruguay. Han krävde för att döma finalen att den skulle finnas en snabb flyktplan som han skulle kunna ta ner till hamnen och ombord skeppet han skulle hem med. Det första problemet han fick lösa före matchstarten var att båda lagen ville att matchen skulle spelas med just deras boll. Det problemet löste Langenus genom att den argentinska bollen användes i första halvleken och den uruguayanska i den andra halvleken. Han dömde finalen på ett föredömligt sätt och den enda omdiskuterade situationen var ett misstänkt offsidemål i första halvleken som gav Argentina ledningen med 2-1. Matchen slutade med en seger för Uruguay med 4-2. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.