Verifiera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder verifiera, varianter, uttal och böjningar av verifiera

Verifiera synonym, annat ord för verifiera, vad betyder verifiera, förklaring, uttal och böjningar av verifiera.

Synonymer till verifiera

Vad betyder och hur uttalas verifiera

Verifiera uttalas veri|fi|era och är ett verb -de.

Verifiera betyder:

Ordformer av verifiera

Aktiv

verifiera
infinitiv
verifierar
presens
verifierade
preteritum
verifierat
supinum
verifierande
presens particip
verifiera
imperativ

Passiv

verifieras
infinitiv
verifieras
presens
verifierades
preteritum
verifierats
supinum

Perfekt particip

verifierad en
~ + subst.
verifierat ett
~ + subst.
verifierade den/det/de
~ + subst.

Verifiera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Verifiera på Engelska

  • verify - it has not been possible to verify the information

Hur används ordet verifiera

  1. Herbarier används för att studera växter, för att verifiera växters klassificering, för att studera växters geografiska utbredning och liknande. Därför är det önskvärt att så mycket som möjligt av växten tas tillvara, till exempel blommor, stjälk, blad, frön, frukter och rötter. Växten brukar läggas så att både fram- och baksida på blad och blomblad syns. (källa)
  2. Endotrakealtuben förs vanligen ner via munnen. Man använder då ett laryngoskop för att lyfta undan tungan och underkäken hos patienten. I de flesta fall kan man då se stämbanden. Tuben förs under ögats kontroll ner mellan stämbanden och kuffen blåses upp. Man kontrollerar tubens placering genom att lyssna till andningsljuden över båda lungorna, samt (om möjligt) genom att verifiera förekomst av koldioxid i utandningsluften. (källa)
  3. Vanliga antaganden inom naturvetenskapen är dels att verkan inte kan föregå orsaken, dels att allting har (minst) en orsak. I den antika filosofin (Aristoteles) finns också idén om teleologiska orsaker, vilket motsvarar vad vi närmast kan beskriva som syfte eller ändamål. I modern fysik finns idén att enskilda händelser på mikroplanet (exempelvis en atomkärnas till synes spontana sönderfall) är slumpmässiga, det vill säga inte låter sig förklaras som nödvändiga med hänvisning till någon lag. Frågan om det ändå meningsfullt går att föreställa sig någon orsak till dem är en av den moderna fysikens metafysiska tvistefrågor (debatten Einstein-Bohr). Denna tvistefråga anses ha avslutats genom att man experimentellt kunnat verifiera EPR-paradoxen. Under alla förhållanden kommer naturens lagbundenhet även på mikronivån till uttryck som lagbundna statistiska sannolikheter, vilka på makronivån ger sig tillkänna som omutliga orsaks-verkans-relationer av klassisk typ. (källa)
  4. På vissa webbplatser säljs så kallade presskort utan att några kontroller görs för att verifiera att beställaren är verksam som journalist. Eftersom journalist inte är en skyddad titel, som till exempel läkare, kan vem som helst tillverka kort försedda med ordet press. Dessa är dock aldrig SIS-märkta - som seriösa presskort är - och därför inte allmänt godtagbara. Även om korten i sig inte är olagliga kan den som använder ett sådant kort för att skaffa sig fördelar utan att vara journalist göra sig skyldig till bedrägligt beteende (Brottsbalken 9 kap. 2 §). (källa)
  5. Prototyputveckling (software prototyping) kan användas för att snabbt och iterativt ta fram delleveranser vid agil systemutveckling. Beställaren och systemägaren kan därmed bedöma om tidsplaner är genomförbara, systemtestare kan verifiera att programmet verkligen uppfyller specifikationer, och användare kan testa programmets användbarhet och ändamålsenlighet. Baserat på testresultat kan kravspecifikationer och tidsplaner vidareutvecklas iterativt. (källa)
  6. En användbar hypotes tillåter förutsägelser och att man inom rimlig tidsrymd kan verifiera att förutsägelsen är sann. (källa)
  7. Som en säkerhetsåtgärd utöver signeringen kan mottagaren begära att få se på ID-kort. Detta är särskilt vanligt vid inlösen av resecheckar till kontanter. Vidare har utgivarna dygnet-runtöppna telefonlinjer med möjlighet att verifiera att checken inte är spärrad. (källa)
  8. En revisor är en tjänsteman vars uppgift är att utföra revision genom att verifiera bokföring, beslutsmässighet och verksamhet i en organisation, till exempel en förening, en myndighet eller ett företag. En revisor ska vid utförande av sitt uppdrag beakta god revisorssed. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.