Ortsbestämning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ortsbestämning, varianter, uttal och böjningar av ortsbestämning

Ortsbestämning synonym, annat ord för ortsbestämning, vad betyder ortsbestämning, förklaring, uttal och böjningar av ortsbestämning.

Vad betyder och hur uttalas ortsbestämning

Ortsbestämning uttalas orts|be|stäm|ning och är ett substantiv.

Ordformer av ortsbestämning

Singular

ortsbestämning
obestämd grundform
ortsbestämnings
obestämd genitiv
ortsbestämningen
bestämd grundform
ortsbestämningens
bestämd genitiv

Plural

ortsbestämningar
obestämd grundform
ortsbestämningars
obestämd genitiv
ortsbestämningarna
bestämd grundform
ortsbestämningarnas
bestämd genitiv

Ortsbestämning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ortsbestämning

  1. Roth avlade filosofie kandidatexamen vid Uppsala universitet 1902. Han blev amanuens vid vetenskapsakademiens observatorium 1905 och var förste amanuens där 1907–1930. Roth blev assistent i geodesi vid tekniska högskolan 1905 och var förste assistent där 1921–1925. Han var lärare i matematik vid lantmäteristyrelsens undervisningskurs 1906–1911. Roth utförde basmätningar vid Sarek i Lule lappmark 1906 och beräkningar för Sven Hedins geografiska ortsbestämningar i Asien 1906–1908 samt deltog i 1917 års undersökning av Karl XII:s banesår. Han var medarbetare i Nordisk familjebok, i Populär astronomisk tidskrift och i Svenska dagbladet. (källa)
  2. Dårrader används ofta för att ange vilken ort en nyhet utspelar sig på, eller varifrån nyheten rapporterats (ortsbestämning). (källa)
  3. Det finns dock lantmäterinstrument för astronomisk ortsbestämning som betecknas som astrolabier. De har använts fram i modern tid men införandet av GNSS har sannolikt starkt minskat betydelsen av dessa. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.