Påfrestande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder påfrestande, varianter, uttal och böjningar av påfrestande

Påfrestande synonym, annat ord för påfrestande, vad betyder påfrestande, förklaring, uttal och böjningar av påfrestande.

Synonymer till påfrestande

Vad betyder och hur uttalas påfrestande

Påfrestande uttalas på|frest|ande oböjligt och är ett adjektiv.

Ordformer av påfrestande

Böjning (i positiv) påfrestande en/ett/den/det/de ~ + subst.

Påfrestande är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Påfrestande på Engelska

  • trying - a trying person, getting along entirely on one', s own can be trying

Hur används ordet påfrestande

  1. Instrument som kan glida mellan tonerna är till exempel röst, många stränginstrument och trombonen, vilket då kallas portamento. Instrument som inte kan utföra ett naturligt glidande är till exempel pianot eller harpan - de kan däremot utföra så kallade effektiva glissandon genom att spela tonerna mellan. Glissando kan emellertid också spelas av stränginstrument. Termen slide brukar användas när man drar fingret längs strängarna på en elgitarr eller elbas. Musikstycken med många slides är dock påfrestande för fingrarna om man inte har någon typ av fingerborg, att använda en sådan kallas för att spela slidegitarr. (källa)
  2. För att arbeta som hovslagare behöver man ha god grundfysik, då arbetet innefattar ergonomiskt påfrestande arbetsmoment. Man behöver ha god hand med djur och utöver teknisk skicklighet även kunskaper om hästens anatomi och sjukdomar lokaliserade till hovar och ben. (källa)
  3. Dålig hållning kan vara påfrestande för såväl muskler som ryggrad. Med tiden kan dessa påfrestningar förändra ryggradens struktur, vilket potentiellt sett kan leda till förträngningar av nerver och blodkärl, samt problem med diskar, leder och muskler. Även bröstkorgen påverkas ofta av dålig hållning då den fäster till ryggraden och kan försämra lungornas förmåga att fungera på ett effektivt sätt. Värk, stelhet och ökad andfåddhet är några exempel på symptom på de problem som dålig hållning kan medföra. (källa)
  4. Än idag används liknande metoder när det handlar om antikvarisk vård av gamla textilier. Att hängtorka eller värmebehandla sköra textilier är inte på tal, men torkning på glasskivor ger en slätbehandling som inte är lika påfrestande för produkten. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.