Påfrestning synonym, annat ord för påfrestning, vad betyder påfrestning, förklaring, uttal och böjningar av påfrestning.

Synonymer till påfrestning

Påfrestning översättning

Engelska

strain
the stresses on the bridge became too great, an extra strain (burden) on the economy

Hur används ordet påfrestning

  1. Hihi var relativt vanlig tidigt under den europeiska koloniseringen av Nya Zeeland, och började minska i antal ganska snart därefter. Den var utdöd på huvudön och många mindre öar 1885. Den senaste observationen på huvudön var i Tararua Range på 1880-talet. Den exakta orsaken till minskningen är okänd, men anses vara påfrestning från introducerade arter, särskilt svartråttor, och introducerade fågelsjukdomar. Endast en liten population på Little Barrier Island överlevde. Från och med 1980-talet har New Zealand Wildlife Service (numera Department of Conservation) flyttat ett antal individer från Little Barrier Island till andra öreservat för att skapa separata populationer. Dessa öar ingick i Nya Zeelands nätverk av öreservat som har rensats från introducerade arter och som ger skydd åt andra sällsynta arter, som kakapo och sydötakahe. (wikipedia.org)
  2. Hovslageri är det hantverk som utövas av hovslagare. Hovslageriets syfte är att vårda och skydda hästens hovar och ben mot onödigt slitage och påfrestning. Traditionellt görs detta genom påläggande av hästskor i järn, men hovslageri omfattar även andra moment. (wikipedia.org)
  3. Håll eller mjälthugg är en typ av värk i magtrakten under revbenen och uppkommer oftast vid tyngre fysisk påfrestning. (wikipedia.org)
  4. Jeans är slitstarka byxor av denimtyg med nitar som förstärkning av sömmar utsatta för stor påfrestning. Senare har denim använts även för andra klädesplagg än byxor, varvid begreppet "jeans" har kommit att användas i semantiskt överförd betydelse i begrepp som "jeansjackor" och "jeanskjolar" och denim kallas också för "jeanstyg". (wikipedia.org)
  5. Vid en liten mässlingsepidemi i Stockholmstrakten 1999 identifierades 52 fall av mässling. Av dessa behövde 20 stycken (38 %) vårdas på sjukhus. Om samma andel skulle behöva sjukhusvård vid en större epidemi med tiotusentals fall skulle det innebära en stor påfrestning på sjukvården. Sådana epidemier förekom regelbundet i Sverige innan den allmänna vaccinationen infördes. (wikipedia.org)
  6. Ordet "prövning" kan också användas i andra sammanhang. Dess sekulära betydelse är ungefär psykisk påfrestning, vedermöda, lidande, motgång. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Påfrestning Synonymer Betyder Uttal