Parkliknande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder parkliknande, varianter, uttal och böjningar av parkliknande

Parkliknande synonym, annat ord för parkliknande, vad betyder parkliknande, förklaring, uttal och böjningar av parkliknande.

Vad betyder och hur uttalas parkliknande

Parkliknande uttalas park|likn|ande oböjligt och är ett adjektiv.

Ordformer av parkliknande

Böjning (i positiv) parkliknande en/ett/den/det/de ~ + subst.

Parkliknande är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet parkliknande

  1. Gröna tak kan kategoriseras som intensiva, "halvintensiva", eller extensiva, beroende på djupet av planteringsmedium och det underhåll det behöver. Traditionella takterrasser, som kräver en rimligt djup jord att rymma stora växter eller konventionella gräsmattor, betraktas som "intensiva" eftersom de är arbetsintensiva, och kräver bevattning, gödning och annat underhåll. Intensiva tak är mer parkliknande och lätt tillgängliga och kan innehålla allt från köksväxter till buskar och små träd. Extensiva gröna tak däremot, är utformade för att vara praktiskt taget självgående och kräver endast ett minimum av underhåll, kanske rensning av ogräs en gång om året, eller användning av långsamtverkande gödningsmedel för att öka tillväxten. Extensiva tak är oftast bara tillgängliga för underhåll. De kan anläggas på ett mycket tunt jordlager (mest förekommande är specialblandade komposter). (källa)
  2. Härmsångaren förekommer främst i lummig lövskog med undervegetation av hägg, hassel och slån, gärna lite fuktig och av parkliknande karaktär. Men den häckar även i alkärr och exempelvis i renodlad björkskog med risig undervegetation, gärna angränsande till en vassjö. Den föredrar att sitta högt uppe i ett träd och sjunga vilket den gör under dygnets ljusa timmar. Den blir könsmogen efter ett år och den huvudsakliga häckningsperioden är från maj till juli. Den bygger ett välbyggt skålformat bo av kvistar, strån, löv och gräs som den placerar lågt i träd eller buskar. Honan lägger 4-6 rosafärgade ägg med svarta prickar. Äggen ruvas av båda föräldrarna i 13 dygn. Juvenilerna blir flygga efter 13 dygn. Härmsångaren känner lätt igen ett gökägg och kastar ut det ur boet. Den lägger bara en kull per häckningssäsong. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.