Poängskala Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder poängskala, varianter, uttal och böjningar av poängskala

Poängskala synonym, annat ord för poängskala, vad betyder poängskala, förklaring, uttal och böjningar av poängskala.

Vad betyder och hur uttalas poängskala

Poängskala uttalas poäng|skala och är ett substantiv.

Ordformer av poängskala

Singular

poängskala
obestämd grundform
poängskalas
obestämd genitiv
poängskalan
bestämd grundform
poängskalans
bestämd genitiv

Plural

poängskalor
obestämd grundform
poängskalors
obestämd genitiv
poängskalorna
bestämd grundform
poängskalornas
bestämd genitiv

Poängskala är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet poängskala

  1. För DVT och LE finns det flera system med poängskalor för att avgöra sannolikheten för dessa sjukdomar, det bästa introducerades av Wells i en avhandling 2003. (källa)
  2. Jaktstig är en form av jakt- eller träningskytte. I jaktstigar används oftast hagelvapen, men det finns även kuljaktstigar. Jaktstigen går till så att den deltagande går runt en snitslad bana med vanligen 8 stationer. Vid varje station ska den deltagande vanligen skjuta på två så kallade jaktstigsfigurer. I jaktstigsfigurerna finns en lapp i vilken antalet träffade hagel räknas och fylls i för varje station av stationsledaren. Poängskalan är 0-10, där noll är bom och 10 hagel eller mer är "fullt", trots att lappen kan innehålla uppemot 100 hagel så kan man i regel maximalt få 10 poäng per mål. (källa)
  3. att enligt en viss poängskala uppnått det antal poäng som bestämts. Denna typ av priser kallas ofta poängpriser. (källa)
  4. En bedömning av avelsfår efter viss poängskala. (källa)
  5. Mini Mental Test ingår i Socialstyrelsens rekommendationer för basal demensutredning. Alternativt kan Montreal cognitive assessment (MoCA) eller The Rowland Universal Dementia Assessment Scale (RUDAS) användas. Bägge dessa är precis som Mini Mental Test globala demenstest som kort utvärderar ett flertal kognitiva funktioner såsom minne, uppmärksamhet, visuospatial förmåga. Poängskalan är för alla tre från 0-30 poäng. Poängen är inte lika mellan testen så att ett visst totalpoäng på MMT svarar inte nödvändigtvis mot samma totalpoäng på MoCA eller RUDAS. MoCA är ett svårare test och kan därför vara mer känsligt för att upptäcka milda kognitiva besvär. RUDAS är framtaget för att i mindre grad påverkas av kulturell- eller utbildningsbakgrund. (källa)
  6. År 1983 gav Uppsala kommuns kulturnämnd ett hedersstipendium till Torsten Annell för att på ett övertygande sätt visat att det går att utan bidrag driva en biograf med höga kvalitetskrav som riktmärke. År 1995 erhöll biografen ett stipendium av Filminstitutet för att som privatägd bio ha lyckats hålla en konstnärligt hög standard. År 1991 tillkom Fyris 2, som trots att den bara har 29 platser blev av stort värde genom större frihet att variera utbudet av film. År 1998 blev biografen antagen som medlem i EUROPA CINEMA som inom EU arbetar för att befrämja visning av europeisk film och halvårsvis utdelar bidrag efter en poängskala baserad på antalet visade europeiska filmer. (källa)
  7. Precis som tidigare två åren avgjordes finalen med hjälp av de elva regionala jurydistrikten från norr till söder i landet. Varje jurydistrikt bestod av elva personer, där majoriteten var under 25 år. Sveriges Radio-TV införde det här året poängskalan som Eurovisionen hade använt sedan 1975 (1-8, 10 och 12 poäng) och därför delade varje jurydistrikt ut dessa poäng till bidragen. Det bidrag som de gillade mest fick 12 poäng, följt av juryns tvåa som fick 10 poäng, juryns trea som fick 8 poäng och så vidare till den som juryn gillade minst, som fick 1 poäng. Den låt som efter omröstningen fått högst totalpoäng var också den som vann. Poängsystemet gjorde att alla bidrag fick minst en poäng. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.