Publikation Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder publikation, varianter, uttal och böjningar av publikation

Publikation synonym, annat ord för publikation, vad betyder publikation, förklaring, uttal och böjningar av publikation.

Synonymer till publikation

Vad betyder och hur uttalas publikation

Publikation uttalas publ|ik|at|ion och är ett substantiv -en -er.

Publikation betyder:

Ordformer av publikation

Singular

publikation
obestämd grundform
publikations
obestämd genitiv
publikationen
bestämd grundform
publikationens
bestämd genitiv

Plural

publikationer
obestämd grundform
publikationers
obestämd genitiv
publikationerna
bestämd grundform
publikationernas
bestämd genitiv

Publikation är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Publikation på Engelska

  • publication

Hur används ordet publikation

  1. Gratistidning är en publikation som är gratis. Läsaren betalar alltså inget lösnummer- eller prenumerantpris för tidningen, utan denna finansieras av reklamintäkter. Gratistidningarna kan vara i form av såväl dagstidningar som tidskrifter. De sistnämnda brukar dock ofta kallas gratismagasin. (källa)
  2. Hemlandstoner. En hälsning från modern Svea till dotterkyrkan i Amerika – en publikation av biskop Knut Henning Gezelius von Schéele. (källa)
  3. Huvudtitel benämns den (ibland, kortare) titel på ett verk, exempelvis en publikation eller en film, som, till skillnad från undertiteln, är den huvudsakliga titeln eller "grundtiteln". (källa)
  4. Idéhistoria har funnits som akademiskt ämne i Sverige sedan 1932, då Emilia och Gustaf Carlbergs professur i idé- och lärdomshistoria inrättades vid Uppsala universitet med Johan Nordström som förste innehavare. Idéhistoriska institutioner finns vid flera av Sveriges högskolor och universitet. Ämnets främsta svenska publikation är årsboken Lychnos, som utgivits sedan 1936. (källa)
  5. En illustration är en visualisering i form av en ritning, skiss, målning, fotografi eller annat verk som belyser eller dikterar information med hjälp av en grafisk representation. En vanlig variant är bokillustrationen, vilken är en konstnärlig bild i en bok eller annan publikation med uppgiften att illustrera en text. (källa)
  6. Innehållsförteckning benämns den lista (förteckning) över innehållet i en mer omfattande tryckt publikation, avsedd att göra innehållet mer lättöverskådligt. I innehållsförteckningen skrivs innehållet i en publikation (i regel rubriker eller kapitel, och ibland dessas eventuella underavsnitt) i löpande ordning, med referens till det sidnummer där det specifika innehållet finns att läsa. Normalt placeras förteckningen i början av publikationen, efter förordet, på en egen sida. (källa)
  7. Insikt (publikation) – en publikation från Luftfartsverket. (källa)
  8. Ordet journal är från mitten 1300-talet, "bok med kyrkans tjänster", från engelsk-franska jurnal, '"en dag", ursprungligen från fornfranska jornel, "dag, tid, dagens arbete". Det fanns också som adjektiv/adverb i betydelsen "dagligen, varje dag", vilket hämtats från sena latinets diurnalis, "daglig" (se diurnal och latinets dies, "dag"). Betydelsen "bok för inventeringar och dagliga räkenskaper" är från sent 1400-tal. Betydelsen "personlig dagbok" finns i 1300-talets franska. Innebörden "daglig publikation" finns dokumenterad från 1728. -ist är ett agentadverbial-substantiverat suffix för att indikera efterlevnad av en viss doktrin eller sedvänja, det kommer från franska -iste och direkt från latinets -ista, från grekiska -istes ursprungligen agentadverbiala suffixet -tes. (källa)
  9. Kustradiostationer finns för både civil och militär trafik. De civila kustradiostationerna finns dokumenterade i List of Coast Stations (List IV). Publikationen utges vartannat år av ITU. List of Coast stations innehåller både stationer öppna för allmän trafik mot betalning, samt övriga stationer i GMDSS som är nåbara via DSC. (källa)
  10. En källhänvisning är en referens till källskrifter. Den innehåller uppgifter som författaren använt som belägg för sin text, och källhänvisningen gör det möjligt för läsaren att kontrollera uppgiften eller bedöma dess trovärdighet. Källhänvisningarna listas i slutet av ett avsnitt, en text eller en publikation, med en unik referens via nottecken eller, som i Harvard-, MLA-, APA -och Vacouversystemen, författares efternamn följt av publiceringsår, till den källbelagda delen av texten. Listan med källhänvisningar (referenslista, notförteckning, notapparat) kompletteras ofta av en källförteckning där textens alla källor räknas upp och förtydligas. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.