Rädda synonym, annat ord för rädda, vad betyder rädda, förklaring, uttal och böjningar av rädda.

Synonymer till rädda

Rädda översättning

Engelska

save
she is concentrating on saving animals that are threatened with extinction, the fisherman', s life was saved by his life vest

Hur används ordet rädda

  1. Kvacksalvare kommer aldrig att rädda klimatet. Snart har du chans att göra skillnad, Per Bolund. (aftonbladet.se)
  2. 9. "Prison Break" Fängelsedrama från 2005. En man begår ett brott för att rädda sin bror som sitter i dödscell på grund av en politisk konspiration. Fyra säsonger på Netflix. 8, 4 i betyg på IMDB. (expressen.se)
  3. Begreppet gatuvåld avset våld på gator och andra allmänna platser. Ordet förknippas ofta med gäng, "helgbråk" på fredags- och lördagskvällarna samt att människor är rädda för att gå ut. Ordet var vanligare i det svenska språket på 1900-talet, men sedan 1990-talet talar man oftare istället om våldet i samhället, en bredare term som inte bara inkluderar bråk på gatorna utan även till exempel våld i nära relationer. (wikipedia.org)
  4. Titeln kan förekomma både i världens allra största organisationer, men också i relativt begränsade nationella sammanhang. Mest uppmärksammad i de stora sammanhangen torde Förenta Nationernas generalsekreterare vara. Andra exempel på organisationer där generalsekreteraren ofta uppmärksammas i den allmänna diskussionen är NATO, Nordiska rådet, Europeiska kommissionen, Internationella Röda Korset, Amnesty International, Rädda Barnen och andra biståndsorganisationer, liksom större fackliga organisationer och intresseorganisationer. (wikipedia.org)
  5. den sure och otrevlige gubben som ständigt gnatar och bråkar och som byns alla barn är rädda för (wikipedia.org)
  6. Inför Olympiska spelen 2008 överlämnades det en namninsamling innehållande 10 000 namn till den kinesiska ambassaden i Stockholm med ledorden Rädda hajarna! Rör inte en fena! (wikipedia.org)
  7. Det finns flera olika underarter av honungsbiet. Ett av de en gång mest spridda var det nordiska biet, Apis mellifera mellifera. Detta bi kom till Skandinavien för cirka 10 000 år sedan, i samband med att inlandsisen drog sig tillbaka. Biet är nästan svart till färgen. Det nordiska biet har gått mycket kraftigt tillbaka på senare tid och avelsarbete pågår för att rädda det. (wikipedia.org)
  8. Hosianna, kommer från hebreiska הוֹשִׁיעָה־נָּא, hoshiah-na och betyder "rädda oss" eller "kom med hjälp!" . Det är en hos judarna förekommande vädjan till konungar (2 Sam 14:4 (wikipedia.org)
  9. Diskussioner om rätt till immateriell egendom började i slutet på 1800-talet, då några tilltänkta utställare på Världsutställningen i Wien 1873 vägrade att delta, därför att de var rädda för idéstöld. Diskussionerna ledde fram till Bernkonventionen 1886 angående skydd av litterära och konstnärliga verk. För förvaltningen av konventionen upprättades ett mindre kontor i Bern. (wikipedia.org)
  10. Det finns många olika projekt för att rädda eller i vissa fall återskapa indianspråken. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Rädda Synonymer Betyder Uttal