Rörd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rörd, varianter, uttal och böjningar av rörd

Rörd synonym, annat ord för rörd, vad betyder rörd, förklaring, uttal och böjningar av rörd.

Synonymer till rörd

Vad betyder och hur uttalas rörd

Rörd uttalas rörd och är ett adjektiv.

Rörd betyder:

Ordformer av rörd

Böjning (i positiv) rörd en ~ + subst. rört ett ~ + subst. rörda den/det/de ~ + subst. rörde den ~ + mask. subst.

Rörd är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Rörd på Engelska

  • moved - everyone was deeply moved

Hur används ordet rörd

  1. När Harry Styles fick en roll i krigsfilmen ”Dunkirk” var det många som höjde på ögonbrynen. Filmens regissör Christopher Nolan slog tillbaka kritiken. – Jag såg en trovärdighet i Harry som gjorde att han fick rollen. I mina ögon gör han en äkta insats i filmen och jag hoppas att folk ser det, sa Christopher Nolan till Nöjesbladet. ”Dunkirk”-regissören tippas även att regissera nästnästa James Bond-film med premiär 2022. Den filmen kommer inte att ha Daniel Craig i huvudrollen som James Bond. Med tanke på Nolans hyllande av Harry är det inte helt omöjligt att vi kommer att få se en ung Harry dyka upp i smoking på bioduken med en skakad men inte rörd draja i handen. (aftonbladet.se)
  2. I ”Skavlan” blir sångerskan märkbart rörd och har svårt att hålla tillbaka tårarna när hon för första gången pratar om händelsen offentligt. Och hon säger att hon känner sig lite dum över att ta åt sig av vad som skrivs på nätet. (aftonbladet.se)
  3. Rockaden räknas som ett kungsdrag. När man gör rockad är det därför viktigt att man rör kungen först och tornet därefter, annars får man bara flytta tornet, i enlighet med rörd är förd-regeln. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.