Rövarhövding Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rövarhövding, varianter, uttal och böjningar av rövarhövding

Rövarhövding synonym, annat ord för rövarhövding, vad betyder rövarhövding, förklaring, uttal och böjningar av rövarhövding.

Vad betyder och hur uttalas rövarhövding

Rövarhövding uttalas röv|ar|hövd|ing och är ett substantiv.

Ordformer av rövarhövding

Singular

rövarhövding
obestämd grundform
rövarhövdings
obestämd genitiv
rövarhövdingen
bestämd grundform
rövarhövdingens
bestämd genitiv

Plural

rövarhövdingar
obestämd grundform
rövarhövdingars
obestämd genitiv
rövarhövdingarna
bestämd grundform
rövarhövdingarnas
bestämd genitiv

Rövarhövding är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet rövarhövding

  1. Ronja rövardotter (ibland stavad som Ronja Rövardotter) är en saga (roman) av Astrid Lindgren från 1981. Huvudpersonen Ronja är en flicka i tioårsåldern vars uppväxt läsaren får följa under huvudsakligen två år. Hon är dotter till en rövarhövding och boken handlar om hur hon blir självständig och gör uppror mot fadern. Den filmatiserades 1984 med Tage Danielsson som regissör.
  2. Historien om Ronja utspelar sig under tidig medeltid, och handlar om en flicka som växer upp i en borg i skogen bland en massa rövare. Hennes pappa, rövarhövdingen, heter Mattis och en stor del av hennes värld kretsar kring honom, Mattisborgen som de bor i samt den omgivande skogen. En annan för Ronja betydelsefull person är den äldste av rövarna, Skalle-Per. Hon har även en mamma, Lovis, och så småningom blir hon även vän med ett annat rövarbarn, Birk. Han visar sig vara son till Mattis bittraste fiende, Borka, och han och hans familj och Borkarövarna har till och med flyttat in i den övergivna halvan av Mattisborgen. Birks och Ronjas ätter har varit ärkefiender sedan mannaminne och längre än så och Mattis och Borka har mycket svårt att acceptera deras vänskap. I Mattisskogen finns, förutom en massa djur, många mystiska väsen såsom rumpnissar, grådvärgar och vildvittror. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.