Rövarhistoria Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rövarhistoria, varianter, uttal och böjningar av rövarhistoria

Rövarhistoria synonym, annat ord för rövarhistoria, vad betyder rövarhistoria, förklaring, uttal och böjningar av rövarhistoria.

Vad betyder och hur uttalas rövarhistoria

Rövarhistoria uttalas röv|ar|hist|oria och är ett substantiv.

Rövarhistoria betyder:

Ordformer av rövarhistoria

Singular

rövarhistoria
obestämd grundform
rövarhistorias
obestämd genitiv
rövarhistorien
bestämd grundform
rövarhistoriens
bestämd genitiv

Plural

rövarhistorier
obestämd grundform
rövarhistoriers
obestämd genitiv
rövarhistorierna
bestämd grundform
rövarhistoriernas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

rövarhistorian
bestämd grundform
rövarhistorians
bestämd genitiv

Rövarhistoria är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet rövarhistoria

  1. En i princip enig amerikansk kritikerkår sågade fågelmannens försök att göra kännbart drama av tillfälligheternas spel. "Tillkämpat", "manipulativt", "inställsamt". "Talky like a french movie", klagade någon. Allt helt sant men ändå rätt småtrevligt. Om man nu gillar filmer med smort munläder och berättelser som handlar om berättande, så kan man gott ge den här emotionellt baserade rövarhistorien om kärlek och sorg en chans. I alla fall lite senare, när den kommer strömmad. (källa)
  2. I epilogen på den sista boken, får man se Harry och Ginny med sina barn på perrong 9 och 3/4, för att säga hej då till Albus Severus, som ska börja sitt första år på Hogwarts, vilket innebär att han är 11 år. Albus är nervös, hans föräldrar förmanar strängt den äldre brodern James Sirius att han inte ska skrämma upp Albus med rövarhistorier. Deras tredje och yngsta barn, Lily Luna, är bedrövad över att hon kommer att vara ensam hemma nu, och kan knappt vänta på att få börja. Lily Luna, har mörkrött hår och bruna ögon och är väldigt lik Ginny. Albus Severus, sägs vara den som är mest lik Harry och den enda som ärvt Harrys gröna ögon. Albus Severus gudfader är Neville Longbottom, vilket uppmärksammades i en artikel i Daily Prophet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.