Reportageresa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder reportageresa, varianter, uttal och böjningar av reportageresa

Reportageresa synonym, annat ord för reportageresa, vad betyder reportageresa, förklaring, uttal och böjningar av reportageresa.

Vad betyder och hur uttalas reportageresa

Reportageresa uttalas re|port|age|resa och är ett substantiv.

Ordformer av reportageresa

Singular

reportageresa
obestämd grundform
reportageresas
obestämd genitiv
reportageresan
bestämd grundform
reportageresans
bestämd genitiv

Plural

reportageresor
obestämd grundform
reportageresors
obestämd genitiv
reportageresorna
bestämd grundform
reportageresornas
bestämd genitiv

Reportageresa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet reportageresa

  1. Joakim Medin är född och uppvuxen i Mölndal i södra Göteborg. Han flyttade till Uppsala och studerade till gymnasielärare i historia och samhällskunskap, samtidigt som spelade tamburin i soulpopbandet Napoleon. Han arbetade som lärare på Westerlundska gymnasiet i Enköping. Han tog ledigt för att resa runt i Latinamerika och var i Honduras när det blev militärkupp och protester där 2009. Han hjälpte då en amerikansk journalist med intervjuer och fotografering, senare reste han till Mexiko som fredsobservatör hos zapatistgerillan. Han återvände till Uppsala och studerade sedermera till journalist under ett år. Som journalist har han haft Mellanöstern och högerextremism som specialitet och han har framförallt arbetat som frilansande utrikesjournalist. Under en reportageresa till Syrien, för att rapportera om kurdernas situation i landet, fängslades han och hans tolk under en vecka. (källa)
  2. Martin Schibbye är mest känd för sitt arbete som utlandsreporter. Han har varit på reportageresor i Nepal, rapporterat från den politiska krisen i Thailand 2008-2010 och från Algeriet, Filippinerna, Förenade Arabemiraten, Kuba, Venezuela, Syrien, Libanon, Palestina, Vietnam, Bangladesh, Singapore, Kambodja, Bhutan, Dubai, Etiopien, med flera länder för tidningar som The Times, Filter, Helsingborgs Dagblad, Svenska Dagbladet, Amnesty Press, Sydsvenska Dagbladet, ETC, Fokus, Socialpolitik, OmVärlden, Resetidningen Vagabond, Arena, FiB/Kulturfront, Arbetaren, Proletären, Rebell, Amelia, VG, Journalisten med flera. (källa)
  3. Under ett antal dagar i samband med fredsyran i maj 1945 höll han radiolyssnarna kontinuerligt underrättade om innehållet i utländska radiosändningar, vilket fick till följd att han sedermera även anlitades som flitigt förekommande hallåa från 1945 och drygt tio år framåt. Han arbetade även som utsänd reporter för Dagens eko. Hösten 1956 gjorde han en fem veckors reportageresa i Sovjetunionen tillsammans med Sven Jerstedt. (källa)
  4. The New York Times rapporterade 21 oktober 2014 att den ukrainska armén har använt multipelbomber vid flera tillfällen. Detta upptäcktes efter att människorättsgruppen Human Rights Watch gjort en reportageresa till området. Ukraina har dock inte skrivit på internationella avtal som förbjuder multipelbomber. Även proryska rebeller misstänkts ha använt bomberna. (källa)
  5. Trafikmagasinets biltester skapade skola och konceptet kopierades av TV-bolag i de andra nordiska länderna. Framför allt var programmet inriktat på att testa nya bilmodeller och då särskilt familjebilar. Ibland gjordes också tester av begagnade bilar och rekommendationer för vad som var bästa köp. Förutom de egenskaper man kunde läsa sig till tog man gärna fram hur bilarna reagerade vid undanmanövrar och på dålig väg. Man hissade också upp bilarna för att visa detaljer från undersidan, säkerhetsdetaljer och hur bra rostskyddet verkade vara. Christer Glenning genomförde testerna och gav ris och ros till biltillverkarna. I många säsonger hade man också testfamiljer som fick använda bilarna i vardagen och kunde komma med synpunkter. En av dessa familjer som förekom ofta i programmet var Cecilia Forss och hennes föräldrar. Man gjorde också tester av tillbehör och jämförde servicekostnader. Det förekom en del reportage även utanför Sverige, till exempel gjorde Carl-Ingemar Perstad inför sommarsäsongen 1985 en reportageresa genom DDR, där han testade hjälptelefonerna utefter motorvägarna och intervjuade en Trabantägare. (källa)
  6. För Sveriges del är Tim Pool mest känd för en reportageresa han gjorde i landet i februari och mars 2017, efter att USA:s president Donald Trump gjort ett kontroversiellt uttalande om Sverige i februari 2017. (källa)
  7. 1945 erhöll Müller-Winter genom Carl-Adam Nycop ett första korttidsvikariat på den nya tidningen Expressen. Under de följande åren frilansade han för en rad tidningar och förlag, däribland Vecko-Journalen och Bonniers förlag. Efter en uppmärksammad reportageresa till det ockuperade Tyskland 1947 fick han 1948 fast anställning på Expressen som utrikespolitisk medarbetare. I samband med anställningen ändrades efternamnet på begäran av arbetsgivaren till enbart Winter. Han skrev därefter under signaturen D.M. Winter. (källa)
  8. Fotografen Harry Friberg kommer hem till Sverige efter en reportageresa i Brasilien. Väl uppe i sin studio i Norra Kungstornet finner han ett övergivet spädbarn i en korg i hallen. Spädbarnet, en flicka som har en guldlänk med en berlock i form av en sjöhäst om vristen. Friberg kallar därför barnet Sjöjungfrun. Berättelsen utspelar sig i Stockholm, Köpenhamn och Göteborg. (källa)
  9. Hon var dotter till köpmannen och konsuln François du Vinage och läkaren Amélie von Skopnik. Hon studerade vid Akademie der Künste och vid Schule für Kunstgewerbe und Handwerk i Berlin 1930–1931. Hon arbetade på frilansbasis som fotoreporter och journalist för bland annat förlaget Atlantis i Zürich och för ett flertal tidskrifter i Tyskland, England och USA 1934–1943. Efter andra världskriget fortsatte hon sin konstnärliga utbildning för Fritz Kronenberg i Hamburg 1945–1948 och som hospiterande elev för Bror Hjorth, Harald Sallberg och Jurgen von Konow vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm 1952–1955 samt för Stanley William Hayter vid Atelier 17 i Paris 1955–1956. Hon företog dessutom ett flertal kombinerade studie- och reportageresor till bland annat Paris, Norditalien, Dalmatien, London, Belgien och Spanien. Hon bosatte sig i Sverige och blev svensk medborgare 1961 och skaffade sig tillsammans med Märta Teljstedt en ateljé på Regeringsgatan i Stockholm men i samband med stadsomvandlingen av centrum som genomfördes på 1960-talet flyttade de ateljén till Öland. Hon var representerad i utställningen Ung grafik som visades i Lund 1957 och Stockholmssalongen på Liljevalchs konsthall 1963. Separat ställde hon på bland annat Galerie Æsthetica i Stockholm samt St. Peter-Ording/Nordsee och i Göttingen samt medverkat i samlingsutställningar i Kiel och Hamburg. Ett flertal minnesutställningar med hennes konst har visats i Sverige. Hennes konst består av landskapsskildringar utförda i olja, akvarell eller i form av koppargrafik. du Vinage är representerad vid Kupferstichkabinett i Staatliche Museen-Berlin, Kunsthalle Kiel, Schloss Gottorp, Kunstsammlungen des Landes Schleswig-Holstein. Stockholms läns landsting, Kalmar konstmuseum, Kalmar läns landsting, Kalmar läns museum och Ölands folkhögskola. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.