Ring synonym, annat ord för ring, vad betyder ring, förklaring, uttal och böjningar av ring.

Synonymer till ring

Vad betyder och hur uttalas ring

Ring uttalas ring och är ett substantiv -en -ar.

Ring betyder:

Ordformer av ring

Singular

ring
obestämd grundform
rings
obestämd genitiv
ringen
bestämd grundform
ringens
bestämd genitiv

Plural

ringar
obestämd grundform
ringars
obestämd genitiv
ringarna
bestämd grundform
ringarnas
bestämd genitiv

Ring är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Ring översättning

Engelska

ring
engagement ring, car tyre, boxing ring, ring dance, sit in a ring (circle)

Hur används ordet ring

  1. – När jag var tonåring försökte mina föräldrar kontrollera allt jag gjorde. Jag minns när jag hade sex med min dåvarande pojkvän. Hela kyrkan fick reda på det, och jag blev relegerad från den kristna skolan jag gick på. Han, däremot, fick gå kvar. Bloggen blev min frihet, där jag skrev anonymt om mitt liv, om mina flick- och pojkvänner, om sex, och om mitt gudstvivel, säger Camila Gutiérrez. (sverigesradio.se)
  2. SVT har extremt hårda regler kring marknadsföring och reklam. Ändå vägrar public service-bolaget erkänna att man gjort något fel i fallet Pagan Fury. (expressen.se)
  3. Tobakstillverkningen var vid den tiden stadens näst största näring – efter textilindustrin – och tobak odlades där ända fram till 1950-talet. (svt.se)
  4. Missförstå rätt här, Gösta Bohman var en av de mest självmedvetna människor som funnits i svensk politik, visste alltid bäst, envis som en treåring, skulle jämt slå vad om saker. Bohman sökte absolut inflytande. Han ville få rätt. (expressen.se)
  5. Skattesvindeln går ut på att via en rad komplicerade aktieaffärer kring datumet för aktieutdelning komma åt en återbäring på skatt som aldrig ens betalats. Till skillnad från upplägg i skatteparadis eller annan avancerad skatteplanering handlar det alltså inte om att minimera sin skatt, utan att komma åt skattemedel. (svt.se)
  6. 70 miljarder försvunna i europeiska skattehärvorBank Under minst ett decennium har en liten grupp finansmän och advokater tillsammans med världens största banker genomfört ett avancerat upplägg för att komma åt Europas skattemedel. Det handlar om minst 70 miljarder kronor, visar en granskning som SVT och TT gjort i samarbete med ett internationellt journalistnätverk, som granskat 180 000 handlingar. En stor del av världens största banker har varit djupt involverade i det som kallas Europas största skattestöld i modern tid. Tillsammans med högprofilerade skattejurister, advokatbyråer och finansinstitut har bankerna kommit åt skattepengar i minst sex europeiska länder, bland dem Belgien, Danmark och Tyskland. Bland bankerna finns bankjättarna Deutsche Bank, UBS och BNP Paribas. I Sverige pekas SEB ut som delaktig i affärerna.“Det här är kritstrecksrandig organiserad brottslighet, säger en av advokaterna bakom uppläggen till flera medier som ingår i journalistnätverket.”Advokaten var med och utformade modellen, och samarbetar nu med åklagare i Tyskland för att slippa fängelse. Skattesvindeln går ut på att via en rad komplicerade aktieaffärer kring datumet för aktieutdelning komma åt en återbäring på skatt som aldrig ens betalats. Till skillnad från upplägg i skatteparadis eller annan avancerad skatteplanering handlar det alltså inte om att minimera sin skatt, utan att komma åt skattemedel. Den svenska bankens SEB har medverkat i en avancerad aktieaffär som, enligt åklagare, har kostat tyska skattebetalare en miljard kronor, uppger SVT. Affären 2010 där svenska SEB finansierade ett avancerat upplägg där kundernas syfte var att komma åt närmare en miljard tyska skattekronor utreds nu av åklagarmyndigheten i Köln. Det visar dokument som SVT och TT tagit del av. Enligt SEB finansierar man inte den typen av affärer. SEB: s informationschef i skriver i mail till SVT och TT att banken ”löpande gått igenom vår värdepapperslåneaffär i Tyskland” och att de med anledning av åklagarens utredning också ”gjort en fördjupad genomgång”. Enligt banken har man ”inte funnit något som visar på att SEB skulle ha återkrävt skatt som inte betalats”. (realtid.se)
  7. • Undvik kontakt med fågelavföring och sjuka fåglar. (expressen.se)
  8. Antalet fall av den så kallade papegojsjukan – som smittar människor via fåglars avföring – har ökat markant i vinter.– Det är betydligt fler än det tidigare varit under en säsong, säger Anders Wallensten på Folkhälsomyndigheten. (svt.se)
  9. Antalet fall av den så kallade papegojsjukan – som smittar människor via fåglars avföring – har ökat markant i vinter. (svd.se)
  10. En abbedissa (av medeltidslatinets abbatissa) är inom den katolska- och ortodoxa kyrkan titeln på föreståndarinnan för ett nunnekloster. Då den ortodoxa kyrkan inte har några ordnar benämns alla kvinnliga föreståndarinnor abbedissa, men i den katolska kyrkan är titeln reserverad för benediktin-, cisterciens-, kartusian-, birgittin- och klarissföreståndarinnor. Abbedissans ställning är likvärdig med abbotens, bortsett från funktionen som präst. I andra ordnar benämns de "mother superior" (utan någon särskild motsvarighet på svenska) eller priorinna. Stav och ring är två insignier som en abbedissa använder. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Ring Synonymer Betyder Uttal