Risktagning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder risktagning, varianter, uttal och böjningar av risktagning

Risktagning synonym, annat ord för risktagning, vad betyder risktagning, förklaring, uttal och böjningar av risktagning.

Vad betyder och hur uttalas risktagning

Risktagning uttalas risk|tag|ning och är ett substantiv.

Ordformer av risktagning

Singular

risktagning
obestämd grundform
risktagnings
obestämd genitiv
risktagningen
bestämd grundform
risktagningens
bestämd genitiv

Plural

risktagningar
obestämd grundform
risktagningars
obestämd genitiv
risktagningarna
bestämd grundform
risktagningarnas
bestämd genitiv

Risktagning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Risktagning på Engelska

  • risk-taking

Hur används ordet risktagning

  1. En finansieringsordning för mjuk finansiering det vill säga fördelaktigare än marknadsvillkor. Syftet är att stärka lönsamhetsförutsättningar för angelägna miljöprojekt, möjliggöra större risktagning vid finansieringen, tidigarelägga projektens genomförande eller få fram additionella miljöinvesteringar. Tillsvidare har ca 450 miljoner DKK anslagits fonden. Fonden kan finansiera projekt i Ryssland, Ukraina och Vitryssland. Den maximala insatsen från NMF för ett enskilt projekt är i regel DKK 3 miljoner eller en tredjedel av projektkostnaden. Därtill bör den lokala finansieringsandelen uppgå till minst 50 %. Huvuddelen av insatserna från NMF sker idag i form av så kallade revolverande finansieringsmekanismer där medlen skall återbetalas till NMF. Som exempel kan nämnas förmånliga kreditordningar för renare teknologi, energibesparing och miljöinvesteringar inom lantbruket. De tekniska lösningarna bör bygga på bästa tillgängliga teknologi, dock med hänsyn till de ekonomiska förutsättningarna och anpassat till lokala förhållanden. Upphandlingen av utrustning och tjänster, som finansierats genom fonden, kan ske i nordisk, lokal eller internationell anbudskonkurrens. (källa)
  2. Underrättelsebataljonens uppgift är att bedriva inhämtning, med ett antal olika sensorer, i syfte att bidra till den gemensamma lägesbilden samt att skapa ett beslutsunderlag för operativ eller högre taktisk chef. Både underrättelseskvadronen och fallskärmsjägarskvadronen har förmåga att inhämta underrättelser om fienden och innästlingen sker antingen till fots, med fordon eller med helikopter. Förutom underrättelseinhämtning finns också en förmåga på förbandet att leda in eld på djupet i fiendens gruppering med hjälp av flyg eller artilleri (störstrid). Högre chef har även en möjlighet att använda patrullerna för eldöverfall och överfall, då de har med sig utrustning och ammunition för detta. Dock är detta en form av strid med hög risktagning. Det som skiljer fallskärmsjägarna från övriga underrättelsesoldater är deras förmåga att sättas in från luften med fallskärm samt via vatten (ytsim). Uttagningen till fallskärmsjägare är mycket rigorös och välprövad och det skiljer sig mot underrättelseskvadronens uttagning och träning som är ett relativt nytt typförband under utveckling. Tider som de olika patrullerna skall kunna verka bakom fiendens linjer, sträcka som skall kunna avverkas till fots eller med annat transportmedel är hemliga uppgifter men är inte det som i sig skiljer de olika soldaterna åt. (källa)
  3. Visto förlag är ett exempel på hybridförlag. Detta är en ny typ av bokförlag som kombinerar det traditionella bokförlagets redaktionella ansvar med egenutgivningens krav på större ekonomisk risktagning från författaren. (källa)
  4. Nyåret 1833 inträdde Carl Wilhelm som Wilhelm Hammarskölds efterträdare som disponent för Skultuna. Han ansåg att produktionen var föråldrad, och bad att få anställa L. W. Starck för att lämna ritningar och föreslå förbättringar på maskinerna vid bruket. Bolagsintressenterna kom dock att knorra över lönekostnaderna för Starck, men han fick dock slutligen anställning fram till 1840. Carl Wilhelm Hammarsköld saknade inte begåvning och energi. Han hade också en god förmåga att göra sig populär bland både likar och underordnade. Före 1830 hade han dock inte haft någon utbildning inom bergsnäringen. Som senare skulle visa sig hade han även benägenhet för risktagning och spekulation. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.