Rumsindelning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rumsindelning, varianter, uttal och böjningar av rumsindelning

Rumsindelning synonym, annat ord för rumsindelning, vad betyder rumsindelning, förklaring, uttal och böjningar av rumsindelning.

Vad betyder och hur uttalas rumsindelning

Rumsindelning uttalas rums|in|del|ning och är ett substantiv.

Ordformer av rumsindelning

Singular

rumsindelning
obestämd grundform
rumsindelnings
obestämd genitiv
rumsindelningen
bestämd grundform
rumsindelningens
bestämd genitiv

Plural

rumsindelningar
obestämd grundform
rumsindelningars
obestämd genitiv
rumsindelningarna
bestämd grundform
rumsindelningarnas
bestämd genitiv

Rumsindelning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet rumsindelning

  1. Inuti borgen kan man se 500 år gamla väggmålningar som är ganska hårt ansatta. Bland annat en mystisk madonna målning i sengotisk stil. Målningarna illustrerar blommor och draperier och går i svart, grått, rosa men även gult. På andra våningen, det som idag är bottenplan finns festsalen för det enorma kulturhistoriska bröllopet mellan Magdalena, dotter till godsägaren Olof Stigsön och Thyge Axelsen Brahe, herre på Tosterups slott. Där är fortfarande spår kvar av den ursprungliga köksspisen. På en av borgens våningar kan man se spår av rumsindelningar. Det man kan se är herrskapsrummen, frustugan med mindre anslutna kamrar, samt en eller flera salar ofta benämnda efter väggarnas färg. Fönstersmygarna är en meter djupa med sittplatser på sidorna vilket ofta ses i gamla borgar. Det finns endast några få ursprungliga fönster kvar då de flesta förstorades under 1600-talet. På första våningen finns ett gammalt dörröverstycke inmurat i väggen på långväggens västligaste del och på mittenplattan kan man se årtalet 1683. Borgens toppskick var under 1500-talet i Oluf Stigsön Krognos ägo. (källa)
  2. Vårfruberga kloster var ett svenskt kloster verksamt från 1100-talet till år 1527. Klostret låg cirka tio kilometer nordväst om Strängnäs i Fogdö socken i Södermanland. Idag återstår Vårfruberga klosterruin som består av ett antal grundmurar i gråsten där den ursprungliga rumsindelningen går att avläsa. Ruinen ligger i anslutning till Kungsbergs kungsgård. (källa)
  3. Övervåningens östra del behölls oförändrad med ursprunglig hyllinredning orörd för att användas till magasin. Även väster om trapphuset behölls rumsindelningen med rum för studiecirklar med mera. (källa)
  4. Platsen är främst känd för de arkeologiska lämningarna efter en by som påträffats i ortens närhet, daterade till perioden 700-400 f. Kr. Byn har varit placerad på en udde i en mindre sjö, har inåt land varit befästad med en kraftig vallgrav och mot sjösidan omgetts av en försvarsvall av sten och lera med ytterbeklädnad av upprättstående stockar. Sedan halva byn hade grävts ut hade 76 husgrunder påträffats. Bostäderna har varit sammanbygda i parallella rader med upp till 13 hus i varje. De har alla exakt samma mått, 8 x 8 meter och samma rumsindelning. De består av två rum, dels en förstuga som även fungerat som stall och en inre storstuga med eldstad i mitten, bred sovbrits på västsidan och en varptyngd väv vid norra sidan. Byggnaderna har uppförts i stolpteknik. Järnföremål har varit rikligt förekommande på boplatsen. (källa)
  5. Stora delar av bottenvåningen utformades med en stomme av järnspelare, vilket tillät en flexibel rumsindelning med lätta skärmväggar av träpanel och glas. Bottenvåningens kontorslänga nås via entrén från Fleminggatan 8. Entréhallen gestaltades praktfull med väggar dekorerade av schablonmålningar. Taklister och valvbågar kläddes med gipsornament, främst med motiv hämtade från den nordiska floran och gestaltade i jugend. Beslag tillverkades av mässing som polerades. (källa)
  6. I skogsbrynet norr om Stora Ängby slott ligger ladugårdskarlens gamla boställe. Från början var stugan byggd för två familjer som skötte ladugården vid Stora Ängby. När familjerna under senare hälften av 1800-talet flyttades till huvudbyggnadens flygel uppläts stugan åt trädgårdsmästaren istället. Stugan har en ovanlig rumsindelning. Stugan lär ha kallats "Lusasken" i likhet med en statarstuga i Åkeshov. En mycket gammal och ståtlig balsampoppel växer utanför ladugårdskarlens hus. Under år 1972 restaurerades stugan och uppläts då åt Parkleken. Huset används idag av personal verksamma i Björklunds hage. (källa)
  7. Han var son till guldslagaren Christoffer Reimers och Hedvig von Kemphen och gift med Magdalena Ekman. Reimers omnämns som konterfejare 1742 blev 1747 underkonduktör vid fortifikationens Stockholmsbrigad och utnämndes 1749 till ritmästare vid Uppsala universitet. En av hans arbetsuppgifter var att hjälpa Carl Hårleman att uppföra universitetsbyggnadens rumsindelning. Han biträdde Linné med skisser och teckningar men hans stil på teckningarna gjorde Linné mycket modfälld. 1752 kopierade han i olja en bild av Erik Jansson Wasas avhuggna huvud som före Orkesta kyrkas reparation 1752 fanns i form av en kalkmålning i absiden. (källa)
  8. I interiören placerades kontorsrummen längs ytterfasaderna. Pelarkonstruktionen medgav flexibel rumsindelning. Mitt i huset anordnades en relativ stor inre mörk kärna som innehöll huvudtrappa, utrymningstrappa, fyra hissar, kapprum, toaletter, förråd och liknade. På bottenvåningen, som nås via en generös indragen entré från Hälsingegatan 40, fanns flera utställnings- och demonstrationsrum samt en hörsal med biograf, allt hållet i svart kalksten, aluminium och betong. Högst upp på plan 16 lades lunchrummet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.