Ryggåsstuga synonym, annat ord för ryggåsstuga, vad betyder ryggåsstuga, förklaring, uttal och böjningar av ryggåsstuga.

Vad betyder och hur uttalas ryggåsstuga

Ryggåsstuga uttalas rygg|ås|stuga och är ett substantiv.

Ordformer av ryggåsstuga

Singular

ryggåsstuga
obestämd grundform
ryggåsstugas
obestämd genitiv
ryggåsstugan
bestämd grundform
ryggåsstugans
bestämd genitiv

Plural

ryggåsstugor
obestämd grundform
ryggåsstugors
obestämd genitiv
ryggåsstugorna
bestämd grundform
ryggåsstugornas
bestämd genitiv

Ryggåsstuga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ryggåsstuga

  1. Karakteristiskt för byggnadstypen är kombinationen av en låg ryggåsstuga med en eller två högre lofthus, kallade för härbren i Halland och herbergen i Skåne, i direkt anslutning med husgavlarna. Byggnadskroppen får därav en, för byggnadstypen, typisk nivåskillnad i höjd mellan stugdel och loftdelar. Den ansenliga skorstenen som sticker upp ovan loften, vilket får stugdelen att kännas mindre, är ett annat kännetecken. (wikipedia.org)
  2. Ryggåsstuga, är ett envåningshus utan innertak och är den i Norden under äldre tider vanliga formen av bostadshus för allmogen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.