Säkerhetsdetalj Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder säkerhetsdetalj, varianter, uttal och böjningar av säkerhetsdetalj

Säkerhetsdetalj synonym, annat ord för säkerhetsdetalj, vad betyder säkerhetsdetalj, förklaring, uttal och böjningar av säkerhetsdetalj.

Vad betyder och hur uttalas säkerhetsdetalj

Säkerhetsdetalj uttalas säker|hets|de|talj och är ett substantiv.

Ordformer av säkerhetsdetalj

Singular

säkerhetsdetalj
obestämd grundform
säkerhetsdetaljs
obestämd genitiv
säkerhetsdetaljen
bestämd grundform
säkerhetsdetaljens
bestämd genitiv

Plural

säkerhetsdetaljer
obestämd grundform
säkerhetsdetaljers
obestämd genitiv
säkerhetsdetaljerna
bestämd grundform
säkerhetsdetaljernas
bestämd genitiv

Säkerhetsdetalj är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet säkerhetsdetalj

  1. Isdubbar är ett redskap med vars hjälp man tar sig upp ur en isvak. Det är en säkerhetsdetalj som rekommenderas till alla vistas på naturliga isar, som exempelvis pimpelfiskare och långfärdsskridskoåkare. Isdubbar består av två handtag med vassa metallspetsar i ena änden. Det finns även modernare varianter av isdubbar som har en metallring med spetsar i änden, som kan ge bättre fäste i vissa typer av isar. Vanligen är isdubbarna instuckna i en hållare som har ett snöre, vilket gör att man kan hänga dem runt halsen. Från hållare och till respektive isdubb har man också ett snöre, vilket gör att man inte kan tappa bort isdubbarna efter att man tagit bort dem ur hållaren. (wikipedia.org)
  2. En del kuponger har dessutom någon form av säkerhetsdetalj som gör det svårt eller omöjligt att kopiera kupongen. Ofta ska rabattkupongen förses med namnteckning och eventuellt även telefonnummer för att den ska vara giltig. Andra rabattkuponger får kopieras fritt som en del av marknadsföringen. Handlare kan trycka rabattkuponger i exempelvis dagstidningar och tidskrifter för att på så sätt även kunna kartlägga kundgrupper. (wikipedia.org)
  3. Volvochefen Gunnar Engellau kontaktades 1957 av Stig Lindgren för att försöka få Volvo att investera vidare i produkten säkerhetsbältet. Eftersom Volvo då var mitt uppe i sin största exportsatsning någonsin, att etablera sig på den nordamerikanska bilmarknaden, gällde det att profilera sig. Man ansåg att säkerhetslösningar kunde vara en bra idé. Trepunktsbältet vidareutvecklades av Volvos förste säkerhetsingenjör Nils Bohlin och introducerades första gången som standard i en Volvo PV 544 som levererades till en handlare i Kristianstad den 13 augusti 1959. Nils Bohlin vidareutvecklade trepunktsbältet som han uppfunnit och sedan patenterat 1951. År 1958 fick Nils Bohlin patent på sin variant och 1959 utrustades Volvo Amazon och Volvo PV 544 med denna säkerhetsdetalj. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: