Samhällsarbete Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder samhällsarbete, varianter, uttal och böjningar av samhällsarbete

Samhällsarbete synonym, annat ord för samhällsarbete, vad betyder samhällsarbete, förklaring, uttal och böjningar av samhällsarbete.

Vad betyder och hur uttalas samhällsarbete

Samhällsarbete uttalas sam|hälls|arbete och är ett substantiv.

Ordformer av samhällsarbete

Singular

samhällsarbete
obestämd grundform
samhällsarbetes
obestämd genitiv
samhällsarbetet
bestämd grundform
samhällsarbetets
bestämd genitiv

Plural

samhällsarbeten
obestämd grundform
samhällsarbetens
obestämd genitiv
samhällsarbetena
bestämd grundform
samhällsarbetenas
bestämd genitiv

Samhällsarbete är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet samhällsarbete

  1. Han var inriktad på att göra grundlagarna till en sanning i livet, att väcka folkets vilja till ett större deltagande i samhällsarbetet, att för detta skapa bättre former än ståndsrepresentationen samt att så snart som möjligt skapa stöd och ledning för en tidning som representerade de liberala strävandena som fanns inom alla samhällsklasser i landet. Därför övergav han deduktionen och riktade istället in sig på mer lättlästa texter. (källa)
  2. Den första tanken på att starta fotbollsklubben kom i slutet av 1800-talet i St. Mark's Church, en kyrka i West Gorton i Manchester. 1880 grundades St. Mark's, som klubben först kom att heta. Anna Coonell var en av grundarna av fotbollsklubben. Hon föddes 1855 och hennes far Arthur Coonell jobbade som kyrkoherde i St. Mark's 1865. Det var mycket arbetslöshet och fattigdom i området. Arthur försökte hjälpa de fattiga så mycket som han kunde så i januari 1879 öppnade han ett gatukök, där han delade ut soppa till de fattiga. När Anna blev vuxen började hon också involvera sig i samhällsarbete. Det rådde mycket etniska och religiösa konflikter i området och det var regelbundet bråk mellan de olika grupperna. West Gorton var ett område där det rådde trängsel, misär och det var dåliga förhållanden mellan fattiga och rika. Anna led av alla problem som rådde i området och de förhållanden som människorna levde under. Hon ville ge de lokala männen något att göra för att hålla dem borta från problem och särskilt från puben. Hon trodde att bildandet av en fotbollsklubb skulle bidra till att förbättra gemenskapen och minska problemen. Med hjälp av William Beastow och Thomas Goodbehere från Brooks Union Ironworks grundade hon en rad klubbar. Hon tros vara den enda kvinnan i världen som har grundat en fotbollsklubb. Det var så St. Mark's grundades. (källa)
  3. Jackson var medlem i Alpha Kappa Alpha, den första studentföreningen grundad av och för afro-amerikanska kvinnor. Hon var över trettio år aktiv som scoutledare för flickor och var medlem i National Technical Association, den äldsta afro-amerikanska tekniska organisationen i USA. På fritiden var Jackson även involverad i volontärt samhällsarbete och startade en vetenskapsförening för unga svarta personer. Där hjälpte hon dem att konstruera en miniatyr av en vindtunnel för att främja intresset för vetenskap och matematik utanför klassrummet. (källa)
  4. I Fogelstadskvinnornas samhällsengagemang ingick visioner för en bättre folkhälsa och den för tiden avgörande befolkningsfrågan. Mest engagerad var doktor Ada Nilsson, vars "Folkhälseprogram" förespråkade en medveten befolkningspolitik som grunden för allt samhällsarbete. I programmet ingick rutiner för grundläggande hygien i syfte att förebygga sjukdomar, polikliniker för blivande mödrar, vägledningsbyråer och en målmedveten sexualundervisning för all ungdom för att motverka "samhällsfarlig sexualitet", ofrivilliga graviditeter och könssjukdomar. Ada Nilsson ville ta bort tabun och hemlighetsmakeri kring sexualiteten, men var inte sexualliberal utan snarare sexualmoraliserande. Hon förespråkade hon "den varaktiga förbindelsen, äktenskapet, grundat på kärlek, förpliktande till trohet" och ansåg att ungdomar bör vänta med sexuella förbindelser, alternativt leva i monogama förhållanden, och att polygami och promiskuitet skulle motverkas. Om sexualdriften alltid tillfredsställdes skulle ingen kulturutveckling vara möjlig, menade Ada Nilsson. Preventivmedel eller rätten till fri abort var ännu inte några feministiska krav, utan minskat barnafödande och därmed bättre folkhälsa skulle åstadkommas med upplysning och avhållsamhet. För att minska spädbarns- och mödradödlighet krävde Ada Nilsson statsunderstödda förlossningshem med bostad för barnmorska och läkare över hela landet, och i städerna skulle det finnas förlossningsavdelningar på lasarett för förlossningar med risk för komplikation. Barnaföderskor skulle ha rätt till hemhjälp och moderskapsförsäkring och för barnen skulle det finnas barnavårdscentraler, barnkrubbor, barnträdgård och skolläkarvård. Skolsystemet skulle förändras och barn födda i och utanför äktenskapet skulle få samma rättigheter. I "Folkhälseprogrammet" fanns också tankar om rashygien, sterilisering, lösdriveri och vanart. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.