Sanitetsanläggning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sanitetsanläggning, varianter, uttal och böjningar av sanitetsanläggning

Sanitetsanläggning synonym, annat ord för sanitetsanläggning, vad betyder sanitetsanläggning, förklaring, uttal och böjningar av sanitetsanläggning.

Vad betyder och hur uttalas sanitetsanläggning

Sanitetsanläggning uttalas san|itets|an|lägg|ning och är ett substantiv.

Ordformer av sanitetsanläggning

Singular

sanitetsanläggning
obestämd grundform
sanitetsanläggnings
obestämd genitiv
sanitetsanläggningen
bestämd grundform
sanitetsanläggningens
bestämd genitiv

Plural

sanitetsanläggningar
obestämd grundform
sanitetsanläggningars
obestämd genitiv
sanitetsanläggningarna
bestämd grundform
sanitetsanläggningarnas
bestämd genitiv

Sanitetsanläggning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sanitetsanläggning

  1. Materiellt bistånd kan ske i form av försörjning med framför allt livsmedel, näringstillskott, husrum, vatten, sanitetsanläggningar, sjukvård och andra hälsoinsatser, samt i vissa fall undervisning. (källa)
  2. I skjutfältets södra hörn återfinns Ebbareds läger med bland annat sanitetsanläggning och tältplatser för tilltänkta krigsförbandsövningar och repetitionsövningar. Verksamheten vid denna lägerplats har upphört och flertalet av byggnaderna rivna eller flyttade. Ett nytt läger för boende för upp till kompanistorlek planeras dock på skjutfältet, vilket syftar till att underlätta vid utbildning av garnisonens förband, bland annat vid motorutbildning. Osäkert om det nya lägret hamnar just i Ebbared. (källa)
  3. Vid skjutfältets östra del återfinns Prästtomta läger. Lägret är försett med en sanitetsanläggning och ligger inom det ursprungliga skjutfältet. Lägret var läger för de förband som övade på fältet och inte minst vid repetitions- och krigsförbandsövningar. (källa)
  4. Arkitekturen i städerna Harappa och Mohenjo-Daro uppfördes i soltorkat och bränt tegel. Varken kolonner eller valv användes, och om dessa byggnader överhuvudtaget var dekorerade måste de ha varit bemålade. Inga fynd tyder heller på att några palats eller tempel uppfördes. En centralt placerad borg tyder på en stark centralmakt, och man har antagit att de sanitetsanläggningar med vattenledningar, avlopp och bad som har hittats använts rituellt både av befolkningen som helhet och av det styrande prästerskapet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.