Självstudium Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder självstudium, varianter, uttal och böjningar av självstudium

Självstudium synonym, annat ord för självstudium, vad betyder självstudium, förklaring, uttal och böjningar av självstudium.

Vad betyder och hur uttalas självstudium

Självstudium uttalas själv|studi|um och är ett substantiv.

Ordformer av självstudium

Singular

självstudium
obestämd grundform
självstudiums
obestämd genitiv
självstudiet
bestämd grundform
självstudiets
bestämd genitiv

Plural

självstudier
obestämd grundform
självstudiers
obestämd genitiv
självstudierna
bestämd grundform
självstudiernas
bestämd genitiv

Självstudium är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet självstudium

  1. Kemien och dess tillämpningar: kortfattad lärobok för den grundläggande undervisningen och för självstudium (1917-1918) Tillsammans med Ingegerd Bergh. (källa)
  2. Huvudkällan till Carl Rosanders ungdomsår är en självbiografisk skiss i förordet till hans debutverk. I barndomen förvägrades Rosander all utbildning utom läsning av religiösa skrifter. Vid 15 års ålder blev han boktryckarlärling i Karlskrona. Efter några års begränsade självstudier vann Rosander oförmodat första priset i en tävling om att skriva gratulationsverser till en födelsedagsfirande borgare i Karlskrona i tävlan med studerande. Uppmuntrad av framgången började Rosander att skriva en omdiktning på vers av det blekingskt lokalpatriotiska 1600‐talsmanuskriptet Wogn och Yxnas saga som utgav sig för att vara en översättning av en fornnordisk saga. Rosander hade viss ledning av historiska upplysningar i den utgåva av sagan som utgivits av trycket i Karlskrona 1815 och skaffade sig för arbetets genomförande nödvändiga kunskaper om svensk sagohistoria och nordisk mytologi genom att vinna tillträde till Karlskrona läsesällskaps bibliotek. Rosander utgav år 1838 den sengöticistiska diktcykeln Yxna, Göthisk Saga. (källa)
  3. Det föreligger inget krav på genomgången formell kurs för att få avlägga prov för jägarexamen. Ett flertal organisationer och företag erbjuder dock längre eller kortare kurser inför provtillfällena. De läroböcker som ges ut används både inom organiserad undervisning och för självstudier. I läroböckerna och på kurserna behandlas vanligen områden som vilt i Sverige, viltvård, jaktmetoder, jaktlagstiftning, vapenkunskap och skytte. (källa)
  4. Korrespondensundervisning är en äldre form av distansundervisning. I en korrespondenskurs, även kallad brevkurs, fick deltagarna sina studieuppgifter via brev, som återsändes och rättades efter elevens genomgång. Framträdande aktörer var Hermods Korrespondensinstitut (grundat 1898), Noréns Korrespondensinstitut (förkortat NKI och grundat 1910, senare Nordiska korrespondensinstitutet, NKI-skolan), båda med säte i Malmö, samt Brevskolan (grundad 1919 och ägd av de svenska folkrörelserna). Språk, teknik och konst var vanliga ämnen. Eget initiativ och förmåga till självstudier var grundpelare i denna utbildningsform. (källa)
  5. Kursen – en kurs för självstudier i andlighet, se En kurs i mirakler. (källa)
  6. 1892 begav han sig till Stockholm för att visa upp en av sina uppfinningar för Gustaf de Laval (en av den tidens stora uppfinnare som arbetade med separatorer och små ångturbiner), en apparat som på ett enkelt sätt kunde fastställa fetthalten i mjölk för att bönder skulle få betalt från mejeriet också efter mjölkens fetthalt. Mötet med Laval blev avgörande för hans fortsatta yrkeskarriär genom att Laval gav honom rådet att skaffa sig en gedigen teknisk utbildning. Efter en tids självstudier och privatundervisning lyckades han få inträde i Chalmers Tekniska institut i Göteborg där han avlade (civilingenjörs)examen 1896 (Chalmers fick civilingenjörsstatus 1937). Som ung ingenjör blev han fascinerad av cykeln som fortskaffningsmedel och hade speciellt idéer om hur cykelns bromssystem kunde förbättras och passade på att ta med sin cykel vid ett fototillfälle i ateljé 1895. (källa)
  7. Pettersson, som var son till chefredaktör Victor Pettersson och Ida Maria Roslund, gick i 5-klassigt läroverk och bedrev självstudier. Han var typografisk sättare på olika officiner i Stockholm, Uppsala, Riga och Sankt Petersburg 1909–1916, tolk vid firma Hesser och C:o i Zlatoust och ombetrodd vården av krigsfångar där 1916–1918, redaktör för veckobladet Lördagen 1919–1921 och vid Statsrådets tryckeri 1921–1952. Han var mötesreferent i Hufvudstadsbladet från 1922 samt frilansjournalist i olika tidningar och tidskrifter, såsom i Klockarfar 1930–1938, därpå i Hufvudstadsbladet. Han var sekreterare i Arbetets vänner 1921–1933, i dess centralstyrelse 1925–1946, styrelsemedlem och ordförande i Pargasgillet i Helsingfors 1950–1955, dess hedersledamot 1960, sekreterare vid Kyrkobröderna i Helsingfors 1950–1955. Han skrev fyra kapitel i Helsingfors i forna tider, Människor och minnen 1957 samt meddelade historiska uppgifter för stiftelsen Pro Helsingfors. (källa)
  8. 1974 – Självstudier, försvarstal och utredningar i humanistisk anda, essayer (Rabén och Sjögren). (källa)
  9. Hon var dotter till urmakaren Carl Hjalmar Boström och läraren Alma Westerlund och från 1946 gift med tjänstemannen Torgny B:son Rumert. Hon var som konstnär autodidakt och bedrev självstudier under resor till Spanien och Marocko. Hon medverkade i utställningar på Liljevalchs konsthall. Hennes konst består av visionära fantasimotiv, blomsterstilleben, allegorier och religiösa motiv utförda i olja, pastell eller akvarell samt illustrationer. Hon utgav folklivsromanen Så levdes det i Gammelstad 1953. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.