Sjätteklassare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sjätteklassare, varianter, uttal och böjningar av sjätteklassare

Sjätteklassare synonym, annat ord för sjätteklassare, vad betyder sjätteklassare, förklaring, uttal och böjningar av sjätteklassare.

Vad betyder och hur uttalas sjätteklassare

Sjätteklassare uttalas sjät|te|klass|are och är ett substantiv -n; pl. sjätteklassare, best. pl. sjätteklassarna.

Ordformer av sjätteklassare

Singular

sjätteklassare
obestämd grundform
sjätteklassares
obestämd genitiv
sjätteklassaren
bestämd grundform
sjätteklassarens
bestämd genitiv

Plural

sjätteklassare
obestämd grundform
sjätteklassares
obestämd genitiv
sjätteklassarna
bestämd grundform
sjätteklassarnas
bestämd genitiv

Sjätteklassare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sjätteklassare

  1. I källaren under BLT:s lokaler hittar man tidningens mediacenter. Mediacentrets huvudsyfte är att ge gymnasieelever en inblick i journalistyrket samt hur arbetet på en dagstidning går till. Man bjuder även in länets alla sjätteklassare för att delta i en "Skolas dag". Man räknar med att varje år besöker ca 1 100 gymnasieelever och lika många sjätteklassare mediacentret, som drivs av Marlene Danielsson, Britt-Louise Hansson, Marie Andersson och Roland Andersson. (källa)
  2. Mimmi har fått en fadder som hatar ettor och som inte går att byta ut. Lärarna blir lurade av sjätteklassarna. Huggormar ringlar bakom vaktmästarens gråa dörr och ramlar ner från ett fönster. Till hands har Mimmi Roberta som känner till de flesta läskigheter på skolan och berättar dem för Mimmi. Frågan är om Mimmi kan lita på Roberta. (källa)
  3. Att ha tålamod tycks ha betydelse för hur länge man utbildar sig och hur det går på arbetsmarknaden, visar en studie från IFAU gjord på svenska data. 12 000 sjätteklassare som var födda 1953 svarade på en enkät om de ville ha 100 kronor direkt eller 1 000 kronor om fem år. När barnen blivit vuxna visar det sig att det gått bättre för de tålmodiga barnen som valt den större summan. De hade bättre betyg, bättre resultat på det militära mönstringsprovet, bättre hälsa och bättre ekonomi samt längre utbildning. Det finns även ett samband mellan att vara otålig och att ha övervikt vid mönstringen. (källa)
  4. De fem, elever i samma lilla landsbygdsskola uppe i bergen, får lov att låna en skolsal för sin övernattning. Ett av barnen, andraklassaren Amane, är putt på sin äldre kusin (femteklassaren Natsuki) som låtit Amanes tama kanin Pyon-Kichi rymma ut i skogen. De kompletteras av Kōji (en något UFO-fixerad bokmal), Noriko (blyg fjärdeklassare) och Kiyoshi (en sjätteklassare som får fungera som något av föräldrarnas förlängda arm under veckan). Veckan börjar med att de fem, i ett försök att bryta tristessen, ger sig ut i skogen för att försöka få fatt i den där förrymda kaninen. De ramlar på en sädesåker med sädescirklar och finner en hund, som kanske inte är en hund. (källa)
  5. Kannan! var ett svenskt barnprogram som sändes i SVT mellan 1996 och 2002 och byggde på den av Sveriges mejeriers sponsrade tävling Mjölkkannan, där sjätteklassare tävlar mot varandra i friidrottsgrenarna längdhopp, kulstötning och stafettlöpning samt kostkunskap. I programmet förekom även kunskaps-, samarbets- och koordinationstävlingar i grafiska virtuella miljöer. Vinnarpriset var en kanna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.