Skjutprov Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skjutprov, varianter, uttal och böjningar av skjutprov

Skjutprov synonym, annat ord för skjutprov, vad betyder skjutprov, förklaring, uttal och böjningar av skjutprov.

Vad betyder och hur uttalas skjutprov

Skjutprov uttalas skjut|prov och är ett substantiv -et; pl. skjutprov.

Ordformer av skjutprov

Singular

skjutprov
obestämd grundform
skjutprovs
obestämd genitiv
skjutprovet
bestämd grundform
skjutprovets
bestämd genitiv

Plural

skjutprov
obestämd grundform
skjutprovs
obestämd genitiv
skjutproven
bestämd grundform
skjutprovens
bestämd genitiv

Skjutprov är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skjutprov

  1. Om man har ärvt vapen så kan man få en minneslicens vanligtvis begränsad till ett år. Tidigare var det möjligt att få minneslicens för ett jaktvapen som minnesföremål och kunna behålla det oförändrat utan krav på skjutprov. Med sådan licens var det tillåtet att behålla vapnet men förbjudet att skjuta med det. Numera måste vapen som är minnesföremål göras permanent obrukbara. Sådana vapen är då ofarliga och behöver inte förvaras i vapenskåp. Det är dock krav på att även sådana ofarliga vapen måste förvaras med godkända lås, till exempel godkänt vapenställ. (källa)
  2. När de kvarvarande flygplanen av Sk 6A slutligen avfördes i december 1940, kom de att användas som skjutmål medan motorerna användes som vindgeneratorer i samband med olika skjutprov. Inget flygplan typ Sk 6A finns bevarat till eftervärlden. (källa)
  3. Danmark förbjöd bågjakt år 1967, dock kunde dispens meddelas. Allmän bågjakt blev tillåten 1994 förådjur och mindre vilt. Kraven för att få jaga i Danmark som svensk är följande, gällande svensk jägarexamen samt giltigt jaktkort, du skall ha genomgått en endagskurs om bågjakt, ett skjutprov på sex viltfigurer i form av rådjur, räv, hare, gås, and och fasan utställda på avstånd varierande mellan 5 och 25 meter. Minst fem av de sex målen skall träffas i vitalområdet. Pilen skall minst ge en energi av 40 Joule och ha en minsta vikt av 25 gram. Uppskattningsvis finns det drygt 300 danskar som valt bågen som jaktvapen i Danmark. Under perioden 1 oktober 1999 till 15 januari 2004 registrerades 576 fällda rådjur/påskjutna rådjur och funnit att bågjakten uppfyller moderna krav på jaktvapen med en skadeskjutningsprocent på 5,66%. 2019 har nu även både dovhjort, kronhjort och vitsvanshjort blivit tillåtna att jaga med pilbåge. (källa)
  4. I början av 60-talet fanns från svensk sida ett intresse att studera den relativt nya företeelsen beväpnade helikoptrar, vilket bl.a. ledde fram till att man under våren 1966 gjorde skjutprov med pansarvärnsroboten Robot 53 Bantam från HKP3. Erfarenheterna från denna verksamhet ingick som en del i en studie som slutrapporterades under 1968. (källa)
  5. 1891 tog Gevärskommittén fram en gemensam patron för användning i den svensk-norska unionen. Kraven var bl.a. flackare kulbana och större antal medhavda patroner per soldat jämfört med den tidigare (1881) antagna 10.15x61mmR "Jarmann" varför kalibern efter omfattande skjutprov minskades från 10.15mm till 6,5 mm med 55 mm hylslängd. När patronen således blivit fastställd 1893 fick respektive krigsmakt själva avgöra vilket vapen de skulle anta. I Sverige blev det Gevär m/96 medan norska armén istället valde Krag–Jørgensen M/1894. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.