Skyddsföreskrift Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skyddsföreskrift, varianter, uttal och böjningar av skyddsföreskrift

Skyddsföreskrift synonym, annat ord för skyddsföreskrift, vad betyder skyddsföreskrift, förklaring, uttal och böjningar av skyddsföreskrift.

Vad betyder och hur uttalas skyddsföreskrift

Skyddsföreskrift uttalas skydds|före|skrift och är ett substantiv.

Ordformer av skyddsföreskrift

Singular

skyddsföreskrift
obestämd grundform
skyddsföreskrifts
obestämd genitiv
skyddsföreskriften
bestämd grundform
skyddsföreskriftens
bestämd genitiv

Plural

skyddsföreskrifter
obestämd grundform
skyddsföreskrifters
obestämd genitiv
skyddsföreskrifterna
bestämd grundform
skyddsföreskrifternas
bestämd genitiv

Skyddsföreskrift är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skyddsföreskrift

  1. För att klargöra skyddet fastställs skyddsbestämmelser eller skyddsföreskrifter för varje byggnadsminne. (källa)
  2. Redan 1937 skapade Målareförbundet en fond för arbetsskadade målare. Många målare fick eksem av det farliga terpentinet. Förbundet drev på om arbetsmiljöfrågorna, men myndigheterna förhöll sig kallsinniga väldigt länge. På 1960- och 1970-talen ökade lösningsmedelsskadorna dramatiskt. Alkydfärger med lacknafta var ett stort problem och trots hårt arbete från förbundets sida var det nästan omöjligt att få läkare att erkänna lösningsmedelsskador som arbetsskador. Skadorna var svåra att skydda sig emot. YSAM-märkningen kom 1961 och tio år senare en ny typ av farlighetsmärkning tillsammans med skyddsföreskrifter, men skyddsutrustningen var både obekväm och svår att använda och följden blev att man slarvade med användningen. (källa)
  3. Första kapitlet i TFA tar upp tillämpningen av mätningskungörelsen i allmänna ordalag. Här tas också upp hur man bör lägga upp och genomföra systeminförande, om man skall upprätta ett kartverk och hur man bör gå tillväga med mätningsverksamheten, allmänna definitioner, vad man skall tänka på när man väljer koordinatsystem, vilket geodetiskt referenssystem som skall användas, kartprojektioner mm som har med karteringen att göra. En genomgång av giltiga mätklasser görs och vad de innebär, samt hur man bör numrera mätta punkter efter en plan för punktnumrering och upprätta register av dessa. Sist kommer en genomgång av vissa skyddsföreskrifter som råder. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.