Slöfock Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slöfock, varianter, uttal och böjningar av slöfock

Slöfock synonym, annat ord för slöfock, vad betyder slöfock, förklaring, uttal och böjningar av slöfock.

Synonym till slöfock

Vad betyder och hur uttalas slöfock

Slöfock uttalas slö|fock och är ett substantiv.

Slöfock betyder:

Ordformer av slöfock

Singular

slöfock
obestämd grundform
slöfocks
obestämd genitiv
slöfocken
bestämd grundform
slöfockens
bestämd genitiv

Plural

slöfockar
obestämd grundform
slöfockars
obestämd genitiv
slöfockarna
bestämd grundform
slöfockarnas
bestämd genitiv

Slöfock är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slöfock

  1. Med utgångspunkt i Fournel och i sina analyser av Baudelaires poesi beskrev Walter Benjamin flanören som huvudkaraktären av den moderna stadens åskådare: en amatördetektiv och utredare av staden. Flanören var dessutom ett tecken på alienering av staden och kapitalismen. För Benjamin var flanörens död kapitalismens triumf. Flanören placerades i dessa texter ofta jämte slöfocken, tölpen eller gäsparen. Fournel skrev att "flanören ej får sammanblandas med slöfocken, en nyans måste här observeras. . . . Flanören har alltid full kontroll över sin individualitet medan slöfockens individualitet försvinner, absorberas av den yttre världen . . . som förgiftar honom till den grad att han glömmer bort sig själv. Under inflytande av det spektakel som presenterar sig för honom blir han en opersonlig varelse: han är inte längre en människa, han är en del av det allmänna, av massan.". (källa)
  2. Schlaraffenland (av tyska Schlaraffe 'slöfock, dåre', av tyska schlummern slumra, och Affe, apa se SAOB) är ett fantasiland, där man utan ansträngning får alla önskningar tillgodosedda och lättjan är en dygd istället för en synd. (källa)
  3. Slacker är ett engelskspråkigt uttryck för en lat person, en slöfock. Uttrycket kan härledas till USA under första och andra världskriget för att beskriva personer som undvek militärtjänsten. Under 1990-talet kom det dock mer att beskriva tendenser i den yngre generationen - något som befästes av Richard Linklaters film Slacker, vilket senare gav upphov till uttrycker "slacker-generation". (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: