Snickeriverkstad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snickeriverkstad, varianter, uttal och böjningar av snickeriverkstad

Snickeriverkstad synonym, annat ord för snickeriverkstad, vad betyder snickeriverkstad, förklaring, uttal och böjningar av snickeriverkstad.

Vad betyder och hur uttalas snickeriverkstad

Snickeriverkstad uttalas snick|eri|verk|stad och är ett substantiv.

Ordformer av snickeriverkstad

Singular

snickeriverkstad
obestämd grundform
snickeriverkstads
obestämd genitiv
snickeriverkstaden
bestämd grundform
snickeriverkstadens
bestämd genitiv

Plural

snickeriverkstäder
obestämd grundform
snickeriverkstäders
obestämd genitiv
snickeriverkstäderna
bestämd grundform
snickeriverkstädernas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

snickeriverkstan
bestämd grundform
snickeriverkstans
bestämd genitiv

Snickeriverkstad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet snickeriverkstad

  1. Konstcentret är beläget i en av tolv industrihistoriskt intressanta byggnader i Noblessner-hamnen. Byggnaden av kalksten och betong är byggnadsminnesmärkt, och har restaurerats och renoverats efter ritningar av KAOS Architects. I byggnaden har tidigare funnits bland annat en hemlig anläggning, där man byggde ubåtar. På 1920- och 1930-talen fanns det också bland annat kopparsmedjor och snickeriverkstäder i huset. (källa)
  2. Esarparen kallades mjölnare Nils Andersson i Esarp. Han var ihop med pigan på gården och fälldes för att 12 februari 1932 ha mördat sin fru Hanna Andersson, genom att dränka henne i bäcken hemma på gården. Häradsrättsdomaren ansåg att Andersson var skyldig till både mord och otukt med ungdom. Andersson dömdes på indicier till fängelse, där han arbetade i snickeriverkstaden och tillverkade fågelholkar. Han beviljades resning och en ny rättegång i november 1947, då förklarades Esarparen för icke skyldig och beviljades ett skadestånd för åren han suttit i fängelse. (källa)
  3. 1919 firade Hulda och Alfred bröllop på Kvarnholmen under stora eken i Fredriksberg. "Parken pyntad med en äreport med brudparets monogram i eklöv och rosor, och brudpallen tillverkades av snickeriverkstaden i Gäddviken (...). Maten hade förberetts i köket på Fredriksberg.". (källa)
  4. Meitner bad om åtta dagars betänketid, vilket hon blev beviljad. Under den tiden var Otto Hahn tvungen att söka tillstånd hos professor Emil Fischer, föreståndare för den kemiska institutionen. Fischer var känd för att inte tolerera kvinnor på sin institution, med undantag för städerskor. Vid första beskrivningen av den känsliga situationen utbröt han "På inga villkor får en kvinnlig forskare börja här" men efter ett par andetag tillade han "Om hon blir i källaren och aldrig kommer in på institutionen så må det vara hänt". Meitner fick nöja sig med snickeriverkstaden i källaren som arbetsplats. Hahn hade redan inrett denna verkstad som ett laboratorium och gjort den åtkomlig från källardörren. En följd av Fischers begränsningar var att hon inte fick bruka toaletterna på institutionen, utan hennes behov fick lösas på en restaurang längre ner på gatan. (källa)
  5. Vid Leonards död 1952 övertog bröderna Frithiof och Axel Sandberg rörelsen och öppnade en tredje butik i Karlskoga 1956, där Axels son Ivan Sandberg blev föreståndare. Under 1950-talet utvidgades företaget också med en snickeriverkstad, som kom att få namnet Sandberg Art Center. Där tillverkades bosättningsartiklar som brödfat, salladskålar i teak och pepparkvarnar. Från början av 1960-talet och in på 2000-talet producerades i verkstaden även den så kallade Bergsmansstaken. Familjen sålde Sandberg Art Center 1991. (källa)
  6. Värdshuset byggdes om 1984 efter ritningar av EGE arkitektkontor. Huset innehöll då bland annat möteslokal, snickeriverkstad samt vävstuga samt användes som festlokal av lokala hyresgästföreningen i Ekensbergsområdet. 2009 renoverades huset invändigt varpå tre lägenheter inreddes och huset ägs idag av BRF Stapelbädden 6. Ekensbergs värdshus är den enda byggnad på sin ursprungliga plats, som finns kvar från varvsepoken. Huset är grönmärkt av Stockholms stadsmuseum, vilket innebär "att fastigheten har bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.". (källa)
  7. I byns norra del brukade man i äldre tider anlägga tjärdalar och därför kom denna delen av byn kallas för "Dalarna". 1921 tillkom ortnamnet Rödåsel när Ytterrödå fick egen poststation i Dalarna, och tre år senare etablerade Jenny och Otto Lindberg sin affär i samma område. 1927 öppnade kooperativa föreningen livsmedelshandel i "Dalarna", mitt emot Otto Lindbergs affär. Ett bageri med kafé fanns också i byn vid samma tid och en snickeriverkstad byggdes. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.