Snöfall Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snöfall, varianter, uttal och böjningar av snöfall

Snöfall synonym, annat ord för snöfall, vad betyder snöfall, förklaring, uttal och böjningar av snöfall.

Synonym till snöfall

Vad betyder och hur uttalas snöfall

Snöfall uttalas snö|fall och är ett substantiv.

Ordformer av snöfall

Singular

snöfall
obestämd grundform
snöfalls
obestämd genitiv
snöfallet
bestämd grundform
snöfallets
bestämd genitiv

Plural

snöfall
obestämd grundform
snöfalls
obestämd genitiv
snöfallen
bestämd grundform
snöfallens
bestämd genitiv

Snöfall är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet snöfall

  1. I ett högtryck bildas ofta ett skikt som kallas subsidensinversion. Det ligger cirka 1500 meter upp och där samlas fukt. Om detta skikt inte upplöses av solen kan moln ligga kvar i den hela dagen. På sommaren är solen så stark att den bryter upp inversionen, men på hösten och vintern räcker inte alltid solenergin till för att få bort molnen. Då bildas dimma och dimmoln som kan ge ett sken av mulet väder. Även duggregn eller lätt snöfall kan förekomma. (källa)
  2. Järnnätter är ett svenskt uttryck för nätter med frost under vår och försommar, som kan skada eller försena växter och odlingar, och nätterna de datum då man av tradition ansett att risken för frost var särskilt stor. I modernt svenskt språkbruk används ordet järnnatt för sommarhalvårsnätter med plötslig kyla, frost eller plötsligt snöfall. (källa)
  3. Typiskt för kustklimatet är sjöbrisen som dagtid soliga dagar blåser in mot land eftersom luften över land värms upp mer än över havet, och därför stiger och ersätts med kallare luft utifrån havet. Nederbörden består för det mesta av regn, eftersom vintrarna är för milda för snö, dock kan ändå snöfall ske någon gång. (källa)
  4. För att laviner ska uppstå krävs det oftast en sluttning brantare än 20 grader. Det krävs snö skiktad i olika lager. Ett svagt/lösare lager med ett starkt/hårdare lager ovanpå. Förutom detta krävs det också en utlösande faktor som kan bestå av något som belastar det svaga lagret ytterligare. Till exempel skidåkare, snöfall, snödrev eller hängdrivor som rasar. Det kan också vara försvagande faktorer så som regn eller blidväder. (källa)
  5. Den här typen av medelhavsklimat är den vanligaste, därför kallas den "typiskt" medelhavsklimat. Områden med denna form av medelhavsklimat har en genomsnittlig månadstemperatur på över + 22°C under årets varmaste månad. Medeltemperaturen under den kallaste månaden ligger mellan +18°C och -3°C. Dessutom måste medeltemperaturen ligga över +10°C under minst fyra månader. Områden med den här sortens medelhavsklimat brukar ha varma, ibland väldigt varma och torra somrar, och milda, fuktiga vintrar. På många håll kan somrarna här likna somrar i öken- eller halvökenklimat, men temperaturerna är under sommaren normalt sett inte riktigt så höga på grund av närheten till en stor vattenmassa. Alla områden med den här sortens medelhavsklimat har fuktiga vintrar, men det finns också områden med kalla vintrar då snöfall kan förekomma. (källa)
  6. Fotbollsallsvenskan och Superettan i Sverige har oftast avslutats i oktober, men avslutas vissa år i början av november. Ibland spelas kvalspelet till Fotbollsallsvenskan i november, och många gånger har snöfall skapat svårspelade planer. (källa)
  7. Pärlugglehanens revirrop hörs i Sverige vanligtvis från slutet av februari till maj, i sällsynta fall från januari och fram till juli. Lätet är mycket karakteristiskt och består av en serie om tre till tio starka poande, "po-på-på-på-på-på", som upprepas många gånger och kan höras kilometerlångt. Den sjunger nästan uteslutande efter mörkrets inbrott. Pärlugglan har också en del andra läten, bland annat ett ekorrliknande smackande och ett mjukt läte som påminner om kajans kontaktläte (sannolikt ett honläte). Sånglusten begränsas av faktorer som vind, mulet väder, regn, snöfall, samt ibland av större ugglors närvaro. Ungarna tigger med ett kvidande "tzzziiii". Flykten är i princip ljudlös. (källa)
  8. Från Nimbostratus moln kommer det regn eller snöfall, nederbörd från bymoln heter istället regnskurar eller snöbyar. Den ihållande nederbörden, som i allmänhet faller från nimbostratus ger molnen ett mörkt, diffust utseende. Undersidan döljs ofta av låga, trasiga moln. (källa)
  9. Även i land används ruskor för att hitta rätt. I områden med mycket snö markeras vägars sträckning med ruskor som sätts i vägkanterna med jämna mellanrum som vägledning för plogbilar och andra trafikanter efter kraftiga snöfall. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.