Stålull Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stålull, varianter, uttal och böjningar av stålull

Stålull synonym, annat ord för stålull, vad betyder stålull, förklaring, uttal och böjningar av stålull.

Vad betyder och hur uttalas stålull

Stålull uttalas stål|ull och är ett substantiv.

Ordformer av stålull

Singular

stålull
obestämd grundform
stålulls
obestämd genitiv
stålullen
bestämd grundform
stålullens
bestämd genitiv

Stålull är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Stålull på Engelska

  • steel whool, steelwool

Hur används ordet stålull

  1. Stålull är en rengöringsprodukt som består av en tunn massa av ståltråd, ibland indränkt i tvål (produkten kallas då även tvålull). Stålull används framförallt för att rengöra svårt smutsade ytor som diskho, kakel, handfat, porslin, vissa spisar och vissa kastruller. Dock ska det inte användas till rengöring av keramikhällar, teflon och känsliga ytor.
  2. Stålull uppfanns 1917 av Ed Cox från San Francisco (försäljare av aluminiumgrytor) som ett sätt att intressera potentiella kunder. Cox fann snart att intresset för stålullen var större än det var för hans grytor. Hans fru gav produkten det engelska namnet "S.O.S" ("Save Our Saucepans"). Utelämnandet av sista punkten i "S.O.S" var avsiktligt. Akronymen "S.O.S." är som bekant nödsignal och gick därför inte att varumärkesskydda. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.